Menu
27 May

Praktijkdag: Gekonkelfoes + verandermoeheid in zorgorganisaties

Spreker Nele Verrezen

Prijs:
250,-
Schrijf u in

Incl. btw

 • 27-05-2024

Samenvatting

VOORMIDDAG: GEKONKELFOES IN ORGANISATIES: ZORGSECTOR

Roddelen is niet onschuldig

Samenwerken in organisaties lijkt heel logisch en de evidentie maar is het helemaal niet. Er is heel wat verschil tussen mensen wat maakt dat het onderlinge samenwerken alsook de communicatie stevig op de proef worden gesteld. Bovendien zijn er ook tal van veranderingen in sectoren die maken dat mensen zich voortdurend dienen aan te passen aan wijzigende omstandigheden. Dit brengt nogal eens wat frustraties met zich mee en kan een voedingsbodem vormen voor gekonkelfoes en geroezemoes in teams. En dit kunnen we missen, want positieve samenwerkingsculturen hebben we nodig in onze organisaties!

Tijdens deze sessie zullen we stilstaan bij en verdiepend aan de slag gaan rond deze boeiende intermenselijke dynamiek maar reiken we tegelijk ook tips en tricks aan om in jouw team(s) aan de slag te gaan om het geroddel en gekonkelfoes te vermijden en/of de kop in te drukken.

Volgende topics komen aan bod:

 • Wat is roddelen en wanneer is het niet meer onschuldig?
 • Hoe werkt een roddelsysteem?
 • Waarom doen mensen dit?
 • Hoe kan je het vermijden en/of aanpakken in jouw team(s)?
   

NAMIDDAG: VERANDERMOEHEID IN (ZORG)ORGANISATIES

Hoe blijf je mensen meekrijgen in veranderingen?

Veranderingen zijn schering en inslag in organisaties. Medewerkers, leidinggevenden en teams dienen voortdurend hun veranderpotentieel en kracht aan te spreken om zich aan te passen aan nieuwe contexten. Alsmaar meer geven mensen aan “wanneer gaat dit nu eindelijk eens stoppen?” Of “Wanneer kunnen we op adem komen?”. Veranderingen zijn niet evident en vragen heel wat energie en moeite ook op het niveau van samenwerken. Want vaak, zie je dat de samenwerking onder druk komt te staan omdat frustraties, angst, twijfel, wilde verhalen,… opduiken.

Teams met een sterk veranderpotentieel en een stevige kameleonmindset kunnen het verschil maken. Het is dan ook belangrijk om stil te staan bij wat je kan doen om dit veranderpotentieel en de kameleonmindset te voeden en erover te waken dat mensen niet veranderen. Hoe pak je dit aan? Je komt het te weten tijdens dit hands-on seminarie.

Wat mag je verwachten?

 • Welke reacties zie je vandaag de dag als het op verandering aankomt?
 • Hoe werkt het veranderpotentieel van mensen en welke factoren spelen hierin een rol?
 • Wat kan je doen om de kameleonmindset van mensen en teams te voeden?
 • Wat dien ik in de gaten te houden om verandermoeheid te herkennen?
Schrijf drie personen in van eenzelfde organisatie, en de vierde persoon mag gratis deelnemen. Mail in dit geval naar events@politeia.be.

Deze opleiding is bestemd voor:

Zorgsector

Programma

09u00

–– Onthaal –—

09u30

Uiteenzetting

16u30

–– Slot –—

Over de spreker(s)

Nele Verrezen

Nele Verrezen is criminologe en co-founder van Marcells Journey (www.marcellsjourney.be), waar ze bedrijven en organisaties ondersteunt in veranderprocessen en aan de slag gaat met teams om het beste uit zichzelf te halen. Na haar opleiding criminologie en verdere verdieping in het systeem- en veranderdenken, deed ze ervaring op in de social profit als leidinggevende en projectverantwoordelijke. Vanuit die ervaring en aan de hand van een creatieve aanpak gaat ze dagelijks aan de slag met mensen om hen te stimuleren en te ondersteunen.

Meer info

Ook interessant

Zorg & welzijn

Voedingszorg voor ouderen

Marleen Van Loo
Ellen Schutyser

Bestel

Zorg & welzijn

Vergeten dat je vergeet

Bart Schepers
Dr. Dirk Liessens

Bestel

Zorg & welzijn

Groen, je mentale boost

Herman Vereycken
Tamara van Reijen

Bestel

Zorg & welzijn

't Klikt

Maite Mallentjer

Bestel

Zorg & welzijn

Het Rijk der Spelen

Ann Steverlynck
Simon Wemel

Bestel

Zorg & welzijn

Bewegen tijdens en na kanker

Marie Crabbé
Vicky Van Stappen
Ine De Clerck
Dimitri Vrancken

Bestel