De uitgeverij

Over ons


Politeia is een tweetalige uitgeverij en brengt kwaliteitspublicaties voor een vakpubliek uit de openbare sector. We organiseren ook opleidingen, workshops en congressen. Concreet richten we ons op de medewerkers van de politie en justitie, lokale besturen, het onderwijs, de zorgsector en andere non-profitsectoren.


Politeia is ook de structurele partner van de Vereniging van Vlaamse Steden & Gemeenten (VVSG). Onze kantoren bevinden zich op Keizerslaan 34, in het hart van Brussel en op vijf minuten wandelafstand van het station Brussel-Centraal.


Missie


Als kennisleverancier is het onze missie om informatie te verrijken met de expertise van onze structurele partners uit de overheid en de social profit en deze op maat van onze klanten te brengen.


Visie


Politeia is een lerende organisatie met ruimte voor professionele en persoonlijke ontplooiing die een betrouwbare kennispartner wil zijn voor overheden en de social profit sector en diens waarden deelt. Dit wordt gerealiseerd door het uitbouwen van duurzame partnerships met kenniscentra en vakorganisaties in Vlaanderen, Brussel en Wallonië.


Wij streven ernaar om informatie en kennis op maat te brengen van onze klanten, door middel van kwaliteitsvolle publicaties, studiedagen en opleidingen. Hierbij staan klantvriendelijkheid, innovatie en een optimale prijs-kwaliteitverhouding centraal.


Waarden


In onze werking dragen wij de waarden uit die wij delen met onze partners en klanten.


  • Gedrevenheid: Elke dag opnieuw zetten wij ons in om onze doelstellingen en die van onze partners te realiseren.
  • Betrouwbaarheid en integriteit: Wij zijn een open organisatie met respect voor onze klanten en partners.
  • Bereikbaarheid en benaderbaarheid: Onze persoonlijke service is een van onze troeven.
  • Klantgericht: Onze klanten zijn meer dan een prioriteit, ze zijn onze drijfveer.
  • Teamgericht: Uitdagingen gaan wij gezamenlijk aan.


Geschiedenis


Politeia is gecreëerd op 1 september 1990 binnen het toenmalige Ministerie van Binnenlandse Zaken voor de publicatie van de onderzoeksrapporten van het departement, maar ook voor de publicatie van het professioneel tijdschrift van de politiediensten “Politeia”.


De vzw Politeia is een naamloze vennootschap geworden in 1997 en heeft snel naam kunnen maken als uitgeverij ten dienste van alle openbare besturen. Vandaag is Politeia nv de tweetalige uitgeverij van de openbare besturen, de politie, de non-profitsector, en de partner van de VVSG en de UVCW.


Ontdek ons aanbod


  • Bekijk hier onze publicaties.
  • Bekijk hier de opleidingen die we aanbieden.