Webinar: Energietransitie lokale besturen: hoe pak je het aan?

Inschrijving voor Webinar: Energietransitie lokale besturen: hoe pak je het aan?
149,00 € 123.14 EUR
(Inclusief BTW) Q

Samenvatting

In dit webinar gaat Tina Van Lierde van het Vlaams Energiebedrijf dieper in op de energietransitie. Wat betekent de energietransitie nu precies voor jouw stad of gemeente? Wat zijn de gevolgen voor lokale besturen en hun vastgoedpatrimonium? Door de klimaatdoelstellingen moet het vastgoedpatrimonium namelijk klimaatneutraal zijn tegen 2050. Korter bij, in 2030, zijn er ook al heel wat uitdagingen. Hoe pak je die aan, doe je dat voor alle gebouwen of niet? Hoe maak je hier een keuze? Hoe stel je een degelijk plan op en wat zijn de gevolgen voor de openbare ruimte?

De spreker zet de energietransitie en de stappen die je daarin moet nemen uiteen en licht de rol van een goede vastgoedstrategie en het belang ervan voor de toekomst van je patrimonium toe.  Hoe het VEB je kan begeleiden bij het opmaken en uitvoeren van een degelijk plan komt eveneens aan bod. Kortom een webinar dat antwoorden biedt op de uitdagingen van 2030/2050.


Deze opleiding is bestemd voor:

Lokale besturen


Over de spreker(s)

Tina Van Lierde
Met ruim 15 jaar ervaring in projectmanagement, business- en procesanalyse en optimalisatieprojecten op internationaal vlak, is Tina 5 jaar geleden gestart als projectleider energie-efficiëntie bij VEB. Tina heeft verschillende masterplanningprojecten bij overheidsinstanties geleid, is projectleider voor het PIO-windproject (kleine en middelgrote windenergie bij overheidsinstanties), coördineerde nieuwe raamcontracten voor energie-efficiëntiestudies en nam de verantwoordelijkheid op zich voor de rapportage over het Elena-project. Als projectleider voor het Horizon2020-project SURE2050 nam Tina de coördinatorrol en verantwoordelijkheid op zich voor de deliverables van VEB op het gebied van vastgoedstrategieën en voor het opzetten van het raamcontract voor vastgoedstrategieën.

Datum & Tijd
dinsdag 7 mei 2024
10:00 12:00 (Europe/Brussels)
Locatie

Microsoft Teams

--Microsoft Teams--
--Microsoft Teams--
routebeschrijving​
Organisator

POLITEIA NV/SA

+32 2 289 26 12
events@politeia.be

DELEN
Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.