Workshop: 'Personal branding’ voor mandatarissen

Inschrijving voor Workshop: 'Personal branding’ voor mandatarissen
299,00 € 247.11 EUR
(Inclusief BTW) Q

Samenvatting

Als mandataris moet je verkozen worden. Het is belangrijk dat het publiek je kent.  Bekendheid kan pas groeien als je bekend wordt omwille van specifieke topics, expertises, acties. Mensen gaan die dan linken aan jouw naam. Investeren in je persoonlijk merk is cruciaal voor een politicus.

Politici moeten, in tegenstelling tot mediafiguren of influencers, vooral waken over hun inhoudelijke expertise. Ze moeten experten zijn in wat ze doen en vertellen. Hoe kan je thema’s claimen en hoe zorg je ervoor dat je bekend staat als expert in x of y?

De mensen moeten uiteraard ook de persoon achter de politicus leren kennen. Hoe hou je dan balans tussen je inhoudelijke expertise en je privé-persoonlijkheid? En welke persoonlijke informatie wil je delen?

Als je een goed zicht hebt op wat je expertises zijn, je unieke kwaliteiten kent en hoe je je persoonlijkheid wil inzetten, is het belangrijk dat je je personal brand gaat uitdragen in al je communicaties en op alle kanalen. Hoe pak je dit aan?

Deze opleiding is bestemd voor:

mandatarissen, lokale besturen, politieke partijen


Over de spreker(s)

Sara Vercauteren

Sara Vercauteren heeft meer dan 20 jaar ervaring als communicatie-experte en woordvoerder, eerst in de politiek als woordvoerder van een aantal ministers. Daarna ruilde ze de Wetstraat in voor de Medialaan en was ze tien jaar lang directeur communicatie en woordvoerder bij DPG Media. Daar was ze ook voorzitter van het crisiscommunicatieteam.

Sinds 2021 is ze, samen met Anja Peleman, managing director van pr- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group. Daarnaast doceert ze woordvoering aan de Thomas More Hogeschool Mechelen en geeft ze mediatrainingen aan organisaties en iedereen die (crisis)communicatieadvies kan gebruiken.

In 2018 bracht ze het boek Geen Commentaar. 101 tips voor woordvoerders en persverantwoordelijken. uit. In datzelfde jaar werd ze verkozen tot Woordvoerder van het Jaar. Ze host ook de podcast Geen Commentaar waarbij ze interessante woordvoerders interviewt over de knepen van het vak. + afbeelding logo podcast

Datum & Tijd
dinsdag 14 mei 2024
09:30 12:30 (Europe/Brussels)
Locatie

POLITEIA NV/SA

Keizerslaan 34
1000 Brussel
België
+32 2 289 26 10
info@politeia.be
routebeschrijving​
Organisator

POLITEIA NV/SA

+32 2 289 26 12
events@politeia.be

DELEN
Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.