Seminarie: Wet op het politieambt: actua en politionele vraagstukken

Registraties zijn gesloten

Samenvatting

In dit seminarie krijgt u een unieke en overzichtelijke blik op de verschillende actualisaties van de Wet op het politieambt en aanverwante wetgeving. Er wordt u eveneens de kans geboden om met de docenten en de andere cursisten te zoeken naar antwoorden op politionele vraagstukken. De gedachtenuitwisseling en het discours die daarbij ontstaan blijken keer op keer steeds weer leerrijk, verruimend en inspirerend.

De sprekers geven een overzicht van de voornaamste aanpassingen gelinkt aan de Wet op het politieambt en de wettelijke basis van enkele actuele politionele items, en aan de politionele bevoegdheden (bv. plaatsverboden, inbeslagnames van patserwagens, wet op openbare dronkenschap en bestuurlijke arrestatie, aanpassingen van de camerawetgeving, politionele achtervolgingen en geweld door en tegen politie, recente wijzigingen inzake het politioneel informatiebeheer, internetpatrouille, aanhouden van geesteszieken, enz.). U krijgt ook een overzicht van nakende eindtermijnen zoals deze voor het in regel stellen van de onthaalruimte van commissariaten en politiecellen.

Ook de mogelijkheden en valkuilen inzake bestuurlijke handhaving, een materie die de laatste jaren sterk geëvalueerd is, worden besproken. De manier waarop zowel in ons land als binnen Europa de georganiseerde drugscriminaliteit wordt aangepakt, zal dit illustreren.

Schrijf drie personen in van eenzelfde organisatie, en de vierde persoon mag gratis deelnemen. Mail in dit geval naar events@politeia.be.


Goedgekeurd door OVB voor 3 punten, erkend als baremische opleiding en goedgekeurd door IGO.  


Deze opleiding is bestemd voor:

Politie, magistraten, advocaten, burgemeesters en leden van politiecolleges en -raden


Over de spreker(s)

Eddy De Raedt
Eddy De Raedt is kabinetschef van de commissaris-generaal van de Federale Politie, master in law and master in criminology, MBA aan de Vlerick School voor Management en academisch consulent aan de UGent.

Philippe Rosseel
Philippe Rosseel is directeur interne ondersteuning en internationale relaties FOD Binnenlandse Zaken, licentiaat in de rechten.

Bart Van Thienen
Bart Van Thienen is korpschef van de politiezone Aarschot, geaggregeerd licentiaat in de wijsbegeerte en docent.

Datum & Tijd
maandag 25 maart 2024
13:30 17:00 (Europe/Brussels)
Locatie

POLITEIA NV/SA

Keizerslaan 34
1000 Brussel
België
+32 2 289 26 10
info@politeia.be
routebeschrijving​
Organisator

POLITEIA NV/SA

+32 2 289 26 10
info@politeia.be

DELEN
Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.