Menu

Zicht op historische tijd

Prijs
15.50
De juiste (leden)prijs wordt berekend na inloggen.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Historisch bewustzijn wakkert de burgerzin van leerlingen aan. Het huidige leerplan wereldoriëntatie geeft hierbij al een goede richting, maar er is verfijning, duiding en meer concrete ondersteuning nodig. Geschiedenis moet opnieuw een belangrijke plaats krijgen in het curriculum van elke basisschool en leerkrachten moeten zich bezinnen over zowel aanpak als inhoud.

Het ‘Pedagogisch Cahier Zicht op historische tijd’ geeft leerkrachten meer duidelijkheid over het algemene opzet, de opbouw, de concrete inhoud en de didactische aanpak van historische tijd in de basisschool. In de introductie van het cahier wordt de visie op goed geschiedenisonderwijs geschetst. In de volgende hoofdstukken focussen de auteurs op de wijze waarop het domein historische tijd concreet wordt opgebouwd vanaf het kleuteronderwijs over het eerste leerjaar tot het zesde leerjaar. Bij elk leerjaar staan de auteurs stil bij belangrijke aandachtspunten, zowel qua inhoud als aanpak.

De Pedagogische begeleidingsdienst van het GO! biedt met dit cahier ook methodieken aan die geschiedenisonderwijs in de lagere school boeiend en afwisselend maken en meer leerlinggericht en leerlinggestuurd.

Prijzen - 8,50 euro per ex., geldig bij een bestelling van 10 exemplaren of meer - 9,50 euro per ex., geldig bij een bestelling van 5 exemplaren of meer - 15,50 euro per ex., geldig bij een bestelling van 1 exemplaar

Productspecificaties

Auteur(s):
ISBN (print): 9782509026767
Verschijningsdatum: 2016-04-15
Formaat: 210 x 297mm
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Onderwijs

Een schooljaar in rechtsregels

Karen Weis

Bestel

Onderwijs

Over het leren van de kunst

William Ploegaert

Bestel

Onderwijs

Omgaan met schulden op school | pakket van 5

vzw SOS Schulden op School

Bestel

Onderwijs

Buiten de school(m)uren

Marianne Coopman
Marc Van den Brande

Bestel

Onderwijs

Naar een veilige school

Bestel

Onderwijs

Verhoudingen en procenten (Rationale getallen)

Benjamin Jacobs

Bestel