Menu

Tijdschrift Privacy & Persoonsgegevens

door Frederic Debusseré, Vincent Dooms, Isabel Plets, Frankie Schram, Brendan Van Alsenoy, Laura De Boel, Griet Verhenneman

Prijs
34.50
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Het Tijdschrift Privacy & Persoonsgegevens (TPP) is het referentietijdschrift voor alle professionals die zich zowel vanuit de praktijk als vanuit een beleidsmatig of academisch oogpunt met de brede problematiek van privacy en gegevensverwerking bezighouden.

TPP verschijnt vier keer per jaar en bevat telkens artikelen over een actueel onderwerp. De artikelen zijn van die aard dat ze praktijk en wetenschap samenbrengen. Ook relevante Belgische, Europese als internationale rechtspraak met duiding komt aan bod.

Andere rubrieken zijn: een overzicht van nieuwe wetgeving, boekbesprekingen van relevante boeken, actualia. Elk nummer wordt afgesloten met een opiniestuk waarin een prominente persoon zijn visie op een privacyvraagstuk te kennen geeft. TPP is een tijdschrift met dubbele peer review.

 
Dit tijdschrift maakt deel uit van de reeks Privacy & Persoonsgegevens.

Over de auteur(s)

FD

Frederic Debusseré

Frederic Debusseré is advocaat bij Timelex.

Meer info
VD

Vincent Dooms

Vincent Dooms is eerste voorzitter biij het arbeidshof te Gent.

Meer info
IP

Isabel Plets

Isabel Plets is advocate bij Lydian en doceert arbeidsrecht aan de Universiteit Gent (UGent) in de Vakgroep Criminologie, Strafrecht en Sociaal Recht. Isabel wordt regelmatig voor seminars en conferenties gevraagd om over arbeidsrecht en gegevensbescherming op de werkplek te spreken en publiceert geregeld in technische vakbladen en handboeken. Ze is lid van de redactieraad van het vakblad ‘Tijdschrift Privacy en Persoonsgegevens’.

Meer info
FS

Frankie Schram

Frankie Schram is professor aan het KU Leuven Instituut voor de Overheid, faculteit Sociale Wetenschappen. Hij was in het verleden ook professor bestuursrecht aan de Antwerp Management School (AMS) en gastprofessor aan de faculteit Rechten van de Universiteit Antwerpen. Hij is lid en secretaris van de Commissie voor de toegang tot en het hergebruik van bestuursdocumenten en van de Federale Beroepscommissie voor de toegang tot milieu-informatie, beide met zetel in de FOD Binnenlandse Zaken. Hij behoort ook tot de leden van de Vlaamse Toezichtcommissie voor de verwerking van persoonsgegevens.   Frankie Schram is hoofdredacteur van de door Politeia uitgegeven boekenreeks en het gelijknamige Tijdschrift Privacy en Persoonsgegevens en auteur van verschillende andere publicaties over bestuursrecht.

Meer info
BVA

Brendan Van Alsenoy

Brendan Van Alsenoy is onderzoeker aan de KU Leuven, centre for IT & IP Law.

Meer info
LDB

Laura De Boel

Meer info
GV

Griet Verhenneman

Griet Verhenneman is experte in eHealth. Ze werkt vandaag voor het UZ Leuven als DPO en adviseert daar de verschillende afdelingen over de bescherming van hun data. Daarnaast is ze ook nog steeds actief als onderzoekster aan de KULeuven.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Frederic Debusseré, Vincent Dooms, Isabel Plets, Frankie Schram, Brendan Van Alsenoy, Laura De Boel, Griet Verhenneman
Verschijningsdatum: 2018-07-11
Aantal pagina’s: 40
Type Digitaal

Ook interessant

Recht

Privacy en gegevensbescherming van de werknemer in de private en publieke sector (P&P)

Koen Naert

Bestel

Recht

Privacy en Gedragsverandering (P&P)

Kurt Penninck

Bestel

Recht

Privacy & Persoonsgegevens: Handleiding voor een goed cookiebeleid

Bart Van den Brande
Matthias Vandamme

Bestel

Recht

Privacy & Persoonsgegevens: Cahier: GDPR in vraag & antwoord

Tom De Schepper
Miet Remans
Ward Van Hal

Bestel

Recht

Big Data Rapport

Cliff Beeckman
Frank De Smet
Dieter Verhaeghe

Bestel

Recht

Privacy & Persoonsgegevens: handboek | 2de editie

Frankie Schram

Bestel