Menu

De directeur vandaag

Perspectieven in schoolleiderschap

door Luc De Man, Willy Steensels

Prijs
39,-
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Abonnement op de reeks

Dit boek maakt deel uit van onze reeks Beleid voeren in het onderwijs. Abonnees op deze reeks ontvangen drie pockets per jaar aan voordeeltarief van 30 euro per pocket. Het abonnement is jaarlijks opzegbaar.

In de reeks diepen we actuele thema’s uit die raakvlakken hebben met zowel onderwijsbeleid als school- en klaspraktijk. Voor leerkrachten, directeurs, schoolbestuurders, lerarenopleiders, beleidsverantwoordelijken en iedereen die zich betrokken voelt bij hedendaagse ontwikkelingen in het onderwijs. Gastauteurs leveren kwaliteitsvolle bijdragen op basis van hun expertise en ervaring, de coördinatie is in handen van een divers samengestelde redactieraad.

Directeur zijn van een school vergt specifieke vaardigheden en een grote dosis veerkracht. Veel leidinggevenden van scholen haken af en schoolbesturen vinden slechts moeizaam nieuwe directeurs. Het woord directeurscrisis wordt steeds vaker in de mond genomen.

Een paradigmashift naar een andere invulling van het concept schoolleiding lijkt dus onafwendbaar. Dat vraagt niet enkel kennis van wat mogelijk is binnen de huidige regelgeving maar ook moed om de stereotype beelden van de schooldirecteur los te laten.

Deze publicatie is dus geen klachtenbundel, maar plaatst het concept schoolleiding in een verfrissend perspectief en beantwoordt de vraag waar we naartoe moeten met het schoolleiderschap en hoe we dat kunnen bereiken. Die zoektocht vormt de rode draad doorheen dit boek.

Met bijdragen van onder meer Geert Devos, Peter DeWitt, Koen Marichal, Liesbeth Piot, Elke Staelens en Hartger Wassink. Lees hier de inhoudstafel.

Over de auteur(s)

LDM

Luc De Man

Luc De Man heeft een onderwijsloopbaan als leraar, schoolleider, inspecteur en hoofd van de Pedagogische begeleidingsdienst van het GO! Tot januari 2018 was hij voorzitter van de Raad SO bij de VLOR. Als onafhankelijk onderwijsexpert is hij hoofdredacteur van het onderwijskundig tijdschrift 'Beleid voeren in onderwijs' en redactielid bij 'Impuls' (Acco).   

Meer info
WS

Willy Steensels

Willy Steensels is voormalig pedagogisch adviseur bij GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Luc De Man, Willy Steensels
ISBN (print): 9782509032973
Verschijningsdatum: 2018-10-01
Type Digitaal Vastbladig boek

Ook interessant

Onderwijs

Leer Lokaal Verzamelmap

OVSG

Bestel

Onderwijs

Iedereen telt

Luc De Man
Marc Van den Brande

Bestel

Onderwijs, Personeel, Politie & veiligheid

Een job bij de politie | 7de editie (het oude: ik word politie-inspecteur)

Bart De Cocker
Fanny De Maeght
Kevin De Vlieger
Nathalie Adam

Bestel

Onderwijs

Gemeentelijk onderwijs: verzelfstandigen en samenwerken

Jurgen Bal

Bestel

Onderwijs

Zeg het maar

Vera Van de Velde

Bestel

Onderwijs

Beleid voeren in het onderwijs - De lerareneditie

Bestel