Menu

De directeur vandaag

Perspectieven in schoolleiderschap

door Luc De Man, Willy Steensels

Prijs
39,-
De juiste (leden)prijs wordt berekend na inloggen.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Directeur zijn van een school vergt specifieke vaardigheden en een grote dosis veerkracht. Veel leidinggevenden van scholen haken af en schoolbesturen vinden slechts moeizaam nieuwe directeurs. Het woord directeurscrisis wordt steeds vaker in de mond genomen.

Een paradigmashift naar een andere invulling van het concept schoolleiding lijkt dus onafwendbaar. Dat vraagt niet enkel kennis van wat mogelijk is binnen de huidige regelgeving maar ook moed om de stereotype beelden van de schooldirecteur los te laten.

Deze publicatie is dus geen klachtenbundel, maar plaatst het concept schoolleiding in een verfrissend perspectief en beantwoordt de vraag waar we naartoe moeten met het schoolleiderschap en hoe we dat kunnen bereiken. Die zoektocht vormt de rode draad doorheen dit boek.

Met bijdragen van onder meer Geert Devos, Peter DeWitt, Koen Marichal, Liesbeth Piot, Elke Staelens en Hartger Wassink. Lees hier de inhoudstafel.

Abonnement op de reeks

Dit boek maakt deel uit van onze reeks Beleid voeren in het onderwijs. Abonnees op deze reeks ontvangen de drie pockets per jaar aan voordeeltarief. 

In de reeks diepen we actuele thema’s uit die raakvlakken hebben met zowel onderwijsbeleid als school- en klaspraktijk. Voor leerkrachten, directeurs, schoolbestuurders, lerarenopleiders, beleidsverantwoordelijken en iedereen die zich betrokken voelt bij hedendaagse ontwikkelingen in het onderwijs. Gastauteurs leveren kwaliteitsvolle bijdragen op basis van hun expertise en ervaring, de coördinatie is in handen van een divers samengestelde redactieraad.

Over de auteur(s)

LDM

Luc De Man

Luc De Man heeft een onderwijsloopbaan als leraar, schoolleider, inspecteur en hoofd van de Pedagogische begeleidingsdienst van het GO! Tot januari 2018 was hij voorzitter van de Raad SO bij de VLOR. Als onafhankelijk onderwijsexpert is hij hoofdredacteur van het onderwijskundig tijdschrift 'Beleid voeren in onderwijs' en redactielid bij 'Impuls' (Acco).   

Meer info
WS

Willy Steensels

Willy Steensels is voormalig pedagogisch adviseur bij GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Luc De Man, Willy Steensels
ISBN (print): 9782509032973
Verschijningsdatum: 2018-10-01
Type Digitaal Vastbladig boek

Ook interessant

Onderwijs, Personeel, Politie & veiligheid

Een job bij de politie | 6de editie (het oude: ik word politie-inspecteur)

Bart De Cocker
Fanny De Maeght
Kevin De Vlieger
Nathalie Adam

Bestel

Onderwijs

Vlaamse toetsen

Luc De Man
Kris Denys

Bestel

Onderwijs

De beste lezers zitten in mijn klas!

Pedagogische Begeleidingsdienst Basisonderwijs OVSG

Bestel

Onderwijs

Werken aan kwaliteit op school

Gilbert Deketelaere

Bestel

Onderwijs

Kansen voor kleuters

Pedagogische Begeleidingsdienst GO!

Bestel

Onderwijs

Spelen met een tekst

An De Leenheer

Bestel