Menu

De schoolagent

Proactieve politionele werking naar jongeren toe

door Sophie Lever

Prijs
€ 20.00
De juiste (leden)prijs wordt berekend na inloggen.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Sinds 2006 is het aanspreekpunt voor scholen bij de politie wettelijk verplicht. Politiezone CARMA creëerde in mei 2017 de actieve operationele functie van schoolagent. Die functie past binnen de gemeenschapsgerichte politiezorg. De schoolagent is een ‘wijkagent van de scholen’. Zijn werkdomein is dus geen wijk, maar omvat scholen en meer specifiek jongeren vanaf 12 jaar. De schoolagent is een twee-in-één-functie. Hij is zowel aanspreekpunt voor de scholen als wijkagent. Op die manier krijgen alle scholen en de betrokken medewerkers via deze ene functie dezelfde kwaliteitsvolle dienstverlening. De schoolagent is de politionele proactieve schakel in de veiligheidsketen in en rond het onderwijs. Als ‘spelverdeler’ kan hij zaken zelf afhandelen, intern doorgeven aan gespecialiseerde lokale politiediensten of extern aan één van de partners. Deze aanpak loont: het vertrouwen tussen de partners groeit en de samenwerking versterkt.

In dit boek deelt politiezone CARMA haar ervaringen bij de uitbouw van de functie van schoolagent. Het is een inspiratiebron voor andere politiezones bij de invulling van het aanspreekpunt voor scholen.

Over de auteur(s)

SL

Sophie Lever

Diensthoofd project- en sectorwerking van Politiezone CARMA, Sophie Lever, kiest met het project ‘De schoolagent’ voor een actieve invulling van het contact tussen politie en scholen. ‘De schoolagent’ is een soort ‘wijkagent van de scholen’. Hij vormt een proactieve en preventieve link tussen de politie, de scholen en jongeren en is dus een belangrijke schakel in de veiligheidsketen. Het project van de schoolwijkagent is een praktisch voorbeeld van de manier waarop de politie op preventieve wijze tegelijk kan bijdragen tot het welzijn van jongeren én de algemene veiligheid.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Sophie Lever
ISBN (print): 978-2-509-03435-9
Verschijningsdatum: 08-03-2019
Formaat: 160 x 240mm
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Politie & veiligheid

Repertorium lokale politie 2020 - RĂ©pertoire police locale 2020

Bestel uw printeditie

Politie & veiligheid

De officier van bestuurlijke politie | 2de editie

Jean-Claude Gunst

Bestel uw printeditie

Politie & veiligheid

Handboek forensisch onderzoek | 2de editie

Patrick Boel
Gert De Boeck
Laurent Sartorius
Inge Buys
Davy Jordens
Olivier Leroux

Bestel uw printeditie

Politie & veiligheid

Wet op het politieambt | 22ste editie

Eddy De Raedt
Philippe Rosseel
Bart Van Thienen

Bestel uw printeditie

Politie

30 Jan

Opleiding: Onderzoeken op het deep en dark web - Volzet

Locatie: Uitgeverij Politeia, Keizerslaan 34, 1000 Brussel

Prijs: € 139

Schrijf u in