Menu

De schoolagent

Proactieve politionele werking naar jongeren toe

door Sophie Lever

Prijs
20,-
De juiste (leden)prijs wordt berekend na inloggen.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Sinds 2006 is het aanspreekpunt voor scholen bij de politie wettelijk verplicht. Politiezone CARMA creëerde in mei 2017 de actieve operationele functie van schoolagent. Die functie past binnen de gemeenschapsgerichte politiezorg.

De schoolagent is een ‘wijkagent van de scholen’. Zijn werkdomein is dus geen wijk, maar omvat scholen en meer specifiek jongeren vanaf 12 jaar. De schoolagent is een twee-in-één-functie. Hij is zowel aanspreekpunt voor de scholen als wijkagent. Op die manier krijgen alle scholen en de betrokken medewerkers via deze ene functie dezelfde kwaliteitsvolle dienstverlening.

De schoolagent is de politionele proactieve schakel in de veiligheidsketen in en rond het onderwijs. Als ‘spelverdeler’ kan hij zaken zelf afhandelen, intern doorgeven aan gespecialiseerde lokale politiediensten of extern aan één van de partners. Deze aanpak loont: het vertrouwen tussen de partners groeit en de samenwerking versterkt.

Politiezone CARMA deelt haar ervaringen bij de uitbouw van de functie van schoolagent. Het is een inspiratiebron voor andere politiezones bij de invulling van het aanspreekpunt voor scholen.

Over de auteur(s)

SL

Sophie Lever

Diensthoofd project- en sectorwerking van Politiezone CARMA, Sophie Lever, kiest met het project ‘De schoolagent’ voor een actieve invulling van het contact tussen politie en scholen. ‘De schoolagent’ is een soort ‘wijkagent van de scholen’. Hij vormt een proactieve en preventieve link tussen de politie, de scholen en jongeren en is dus een belangrijke schakel in de veiligheidsketen. Het project van de schoolwijkagent is een praktisch voorbeeld van de manier waarop de politie op preventieve wijze tegelijk kan bijdragen tot het welzijn van jongeren én de algemene veiligheid.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Sophie Lever
ISBN (print): 9782509034359
Verschijningsdatum: 2019-03-08
Formaat: 160 x 240mm
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Politie & veiligheid

Repertorium lokale politie 2021 - Répertoire police locale 2021

Bestel

Politie & veiligheid

Wapenwet

Edwin De Baene

Bestel

Politie & veiligheid

Financieel rechercheren

Bart De Bie
Theo Byl
Bart Verstraeten
Koen Nevens
Filip Van Volsem

Bestel

Politie & veiligheid

Politie & Privacy: gecoördineerde en gecodificeerde codex

Frank Schuermans

Bestel

Politie & veiligheid

Praktijkgids cameratoezicht | 2de editie

Tom De Schepper

Bestel

Politie & veiligheid

Het strafrechtelijk traject | 3de editie

Frank Schuermans
Damien Vandermeersch

Bestel