Menu

Levensmoeheid bij ouderen

Een praktische handleiding

door Robert Geeraert

Prijs
35,-
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Steeds meer ouderen willen zelf de regie over hun levenseinde opnemen. Sommigen verkiezen de dood boven een leven dat te weinig kwaliteit biedt. Levensmoeheid is een gevoel waar steeds meer ouderen mee geconfronteerd worden. Deze evolutie is zeer verontrustend en vraagt dringend om een maatschappelijk debat.

Met dit boek willen wij ouderen antwoorden geven op hun vele vragen, en handvatten aanreiken aan eerstelijnszorgverleners (huisartsen, psychologen, zorgverleners in woonzorgcentra en thuiszorgvoorzieningen ...) om te kunnen omgaan met deze problematiek met respect voor de zelfregie en autonomie van ouderen, liefst in dialoog met naasten en zorgverleners. De diverse hoofdstukken in dit boek werden geschreven door zorgverleners en experten uit verschillende zorgsectoren.

Een geïntegreerd zorgmodel is immers het enige dat echt kan inspelen op de noden van zorgbehoevende personen.

Over de auteur(s)

RG

Robert Geeraert

Robert Geeraert is licentiaat psychologie, opvoedkunde en gezondheidszorg voor ouderen. Hij was raadgever ouderenzorg en thuiszorg van ministers Mieke Vogels en Adelheid Byttebier, directeur van de Vlaamse Vereniging voor Diensten Gezinszorg (VVDG) en directeur van een woonzorgcentrum. Robert is de oprichter van het eerste palliatief supportteam in een woonzorgcentrum en heeft relevante beroepservaring opgedaan in zowel de bijzondere jeugdzorg, de gerontopsychiatrie als in de sector voor personen met een beperking. Robert is auteur editor van  "Trots op onze ouderenzorg", "Naar een geïntegreerde zorg: ouderen met geestelijke gezondheidsproblemen", "Levensmoeheid bij ouderen" en "Corona: een momentum voor de woonzorgcentra". Hij is momenteel actief in de palliatieve zorg, levenseindezorg en als consulent woonzorg.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Robert Geeraert
ISBN (print): 9782509034434
Verschijningsdatum: 2019-03-28
Formaat: 160x240mm
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Zorg & welzijn

Hartverwarmers

Maite Mallentjer
Frederik Vincx

Bestel

Zorg & welzijn

Trots op onze ouderenzorg

Robert Geeraert

Bestel

Zorg & welzijn

Geweldbeheersing en zelfbescherming in zorg en welzijn

Carl Adams
Luc Van Laere

Bestel

Zorg & welzijn

Aan de slag met buurtgerichte zorg

Elke Verlinden
Dany Dewulf

Bestel

Zorg & welzijn

OCMW-tussenkomst voor de bewoners van woonzorgcentra

Rika Verpoorten

Bestel

Zorg & welzijn

Praktijkboek tuintherapie (map)

Terra-Therapeutica

Bestel