Menu

Duurzaam pionieren in het onderwijs

Leren, innoveren en cocreƫren van binnenuit

door Mieke Haverkort-de Vreede

Prijs
55,-
E-book met 5 persoonlijke downloads.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

We willen onze kinderen niets liever dan het best mogelijke onderwijs bieden. Maar al onze inspanningen en goede intenties ten spijt, lijkt het alsof we er niet in slagen om duurzame onderwijsontwikkeling adequaat vorm te geven. De oproep tot fundamentele veranderingen in het onderwijs klinkt steeds luider.

De vernieuwingsvraagstukken en uitdagingen waar we als school, onderwijsteam en professionals mee te maken hebben, nemen toe in complexiteit. Hoe kunnen we deze uitdagingen het hoofd bieden? Hoe kunnen we werkelijke innovatie en diepgaande verandering in het onderwijs mogelijk maken? En op welke manier kunnen we dat doen, zonder dat we de fouten uit het verleden herhalen?

In deze baanbrekende tijd staat een nieuwe generatie onderwijsprofessionals op. Professionals die nieuwsgierig, empathisch, moedig en creatief zijn. Die een gevoelsmatige kloof ervaren tussen waar we nu staan in het onderwijs en hoe het idealiter zou kunnen zijn. Professionals die open staan voor onderzoek, ontdekking en experiment.

Duurzaam pionieren in het onderwijs nodigt uit om op een authentieke en betekenisvolle manier bij te dragen aan de transitie in het onderwijs.

Het vraagt van de lezer een persoonlijke ontdekkingsreis en die in te zetten om: een andere professionaliteit te ontwikkelen, andere voorwaarden te scheppen voor innovatie en vernieuwing, samen vorm te geven aan duurzame onderwijsontwikkeling of dat nu op het niveau is van de les, de klas, het team, de afdeling, de school of het instituut. Ben je klaar voor verandering? Ben je klaar voor het avontuur?

Over de auteur(s)

MHV

Mieke Haverkort-de Vreede

Mieke Haverkort-de Vreede is Master of Education en richt zich met haar onderneming KreatieKracht op sociale innovatie in het onderwijs. Zij is werkzaam als coach en procesbegeleider voor onderwijsteams en docenten op het gebied van duurzame onderwijsontwikkeling. Mieke deed ruim 12 jaar ervaring op als docent/leerkracht en loopbaancoach. Haar passie voor leren bracht haar in 2009 op het pionierspad.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Mieke Haverkort-de Vreede
ISBN (print): 9789057186332
ISBN (digitaal): 9789057186356
Verschijningsdatum: 2017-05-31
Type Digitaal Vastbladig boek