Menu

Afvalbeheer voor milieuprofessionals - ed. 4

NIEUWE EDITIE

door Anthony De Proft

Prijs
34,-
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Het beheer van afval betekent een belangrijke kostenpost voor elke organisatie. Daarnaast is het beheer van afval onderworpen aan allerlei wet- en regelgeving op Europees, federaal en Vlaams niveau. Kennis van zaken bij het bepalen van de strategie voor afvalbeheer is dan ook een absolute must voor elke milieuprofessional.

In Afvalbeheer voor milieuprofessionals krijg je een duidelijk overzicht van alle relevante regels, uitgelegd in een begrijpbare taal. Zo kunnen de regels voor het beheer die daaruit voortvloeien correct toegepast worden. Naast de wetgeving worden ook de administratieve verplichtingen toegelicht.

De auteur gaat praktisch te werk en bekijkt hoe het beheer van afval in de organisatie efficiënt kan gebeuren. Met de ladder van Lansink als basis, doet hij aan de hand van een gestructureerd stappenplan en bedrijfsechte voorbeelden, een voorstel om het beheer van afval in je organisatie duurzaam én kostenbesparend te laten verlopen.

Het boek bevat een bijdrage van Denuo, de Belgische federatie van de afval- en recyclagesector. Die levert ons een beter inzicht in de werking van de private spelers in een competitieve markt waar van afval nieuwe grondstoffen worden gemaakt. Ook de rol van lokale besturen in het beheer van huishoudelijk afval komt aan bod. Deze content werd aangeleverd door de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten vzw (VVSG).

Kopij werd afgesloten op 20 mei 2023.

 

Over de auteur(s)

ADP

Anthony De Proft

Anthony De Proft is docent in de opleiding Facility Management van de hogeschool Odisee. Hij geeft er onder meer het vak Milieu- en afvalbeheer aan de tweedejaarsstudenten. Daarnaast doceert hij ook Milieuwetgeving, Bedrijfsinterne milieuzorg, Milieutechnologie en Instrumentele chemische laboratoriumanalyses in de opleiding Chemie van de hogeschool. Hij geeft ook colleges aan de voortgezette opleiding tot milieucoördinator, waar hij tevens voorzitter is van de opleiding. Sinds 2023 is de auteur voorzitter van de Cel Duurzame Campussen van de Odisee hogeschool.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Anthony De Proft
ISBN (print): 9782509042989
Verschijningsdatum: 2023-05-30
Aantal pagina’s: 192
Type Vastbladig boek

Ook interessant