Menu

Jonge mantelzorgers op school

door Samana , Julie Vanderlinden, Kathleen Van Walle

Prijs
€ 25.00
De juiste (leden)prijs wordt berekend na inloggen.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Op jonge leeftijd zorgdragen voor een van de (groot)ouders, een broer of een zus, is een ingrijpend gebeuren. Jonge mantelzorgers nemen taken op die meestal door volwassenen worden opgenomen en krijgen verantwoordelijken toevertrouwd die niet altijd stroken met hun leeftijd. Hun zorgtaken hebben invloed op hun schoolwerk, hun vrije tijd en hun sociaal leven.

Deze publicatie nodigt jou en je school uit om oog te hebben voor jonge mantelzorgers en hen te ondersteunen in hun schoolcarrière. Hiertoe wordt het project ‘Samen naar een mantelzorgvriendelijke school’ in de kijker geplaatst, dat toegankelijk is voor elke school. Het boek biedt daarnaast de nodige theoretische achtergrond, relevant cijfermateriaal, praktische voorbeelden en getuigenissen van jonge mantelzorgers zelf. Het ambieert vooral schooldirecties, (zorg)leerkrachten, pedagogisch werkers en CLB-medewerkers te sensibiliseren om voldoende aandacht en ondersteuning te voorzien voor jonge mantelzorgers, want dat verdienen ze!

Over de auteur(s)

S

Samana

Samana ondersteunt mensen met een chronische ziekte en mantelzorgers door hen te informeren via verschillende kanalen over premies, hulpmiddelen, mogelijkheden etc. We zetten mensen met een chronische ziekte en mantelzorgers in hun kracht door weerbaarheidstrainingen te geven en vormingen die zowel thematisch kunnen zijn als praktisch, waar concrete handvaten worden aangereikt. Daarnaast organiseert Samana allerlei activiteiten en vakanties waar onze doelgroep even op adem kan komen. Dit alles ondersteund door vrijwilligers van over heel Vlaanderen.

Meer info
JV

Julie Vanderlinden

Julie Vanderlinden is onderzoeker en docent verbonden aan KU Leuven en Hogeschool Odisee. Ze is als verpleegkundige en gezondheidswetenschapper betrokken in de Nationale beroepsorganisatie voor verpleegkundigen (NVKVV) en bestuurslid van LifeMe vzw. Julie is zelf jonge mantelzorger geweest, engageert zich actief als vrijwilliger bij Samana en wil met dit boek jonge mantelzorgers een hart onder de riem steken.

Meer info
KVW

Kathleen Van Walle

Kathleen van Walle is projectmedewerker bij Samana. Samen met collega’s werkte ze het project ‘Samen naar een mantelzorgvriendelijke school’ uit en ondersteunt ze de scholen in het uitrollen van het project. Tot haar 23 jaar was ze jonge mantelzorger. Met dit project hoopt ze zoveel mogelijk scholen te helpen mantelzorgvriendelijk te worden, zodat zoveel mogelijk jonge mantelzorgers in Vlaanderen ondersteund en begrepen worden.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Samana , Julie Vanderlinden, Kathleen Van Walle
ISBN (print): 9782509034878
Verschijningsdatum: 2019-05-14
Formaat: 210 x 210mm
Aantal pagina’s: 100 blz.
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Onderwijs

AliASS

Paulette De Caluwe
Hilde Meganck
Carine Michiels
Joke Pauwels

Bestel

Onderwijs

Woordenschatjes

Hugo Vandenbroucke

Bestel

Onderwijs

Beleid voeren in het onderwijs. Een selectie uit 7 jaar Handboek beleidvoerend vermogen

Luc De Man

Bestel

Onderwijs

De rol van externen bij kwaliteitszorg

Geertrui De Ruytter
Jan Vanhoof

Bestel

Onderwijs

Evaluatiepraktijk op school

Kathleen Harre
Jan Vanhoof
Lieve Smeyers

Bestel