Menu

Mantelkracht

Coachingprogramma voor mantelzorgers

door Jeroen Knaeps, Liesbet Lommelen

Prijs
€ 41.01
E-book met 5 persoonlijke downloads.
De juiste (leden)prijs wordt berekend na inloggen.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Dit praktische boek vol tips en voorbeelden gidst je door het coachingprogramma ‘Mantelkracht’. Via het coachingprogramma streeft u er als praktijkwerker naar de mantelkracht (de draagkracht van mantelzorgers) te verhogen. Het programma is gebaseerd op vijf pijlers: - langdurig en frequent samenkomen; - groeps- en individuele bijeenkomsten; - positief en waarderend samenwerken; - continue inbreng van de mantelzorgers; - en een mix van activiteiten. Aangevuld met reeds bestaande ondersteuning (bv. mantelzorgpremie of dagopvang) wordt het voor de mantelzorger mogelijk om betere zorg te bieden aan de zorgbehoevende … en zichzelf!

Over de auteur(s)

JK

Jeroen Knaeps

Dr. Jeroen Knaeps, lesgever aan Thomas More en voormalig onderzoeker bij Vonk3. Vonk3 is het Vlaams onderzoeks- en kenniscentrum derde leeftijd van Thomas More en richt zich op praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek dat sociale inclusie en empowerment van ouderen, in al hun diversiteit, bevordert. De onderzoeksresultaten die uit dit onderzoek voortkomen, vertalen we in handvatten, methodieken en vormingen voor het werkveld en het onderwijs.

Meer info
LL

Liesbet Lommelen

Liesbet Lommelen is onderzoeker bij Vonk3. Vonk3 doet praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek rond zorgzame buurten, eenzaamheid en mantelzorg en verzorgt tevens ook lezingen en vormingen. Liesbet is eveneens docent banaba ouderencoaching. 

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Jeroen Knaeps, Liesbet Lommelen
ISBN (print): 9782509028341
ISBN (digitaal): 978-2-509-02883-9
Verschijningsdatum: 2016-11-25
Formaat: 210 x 210mm
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Zorg & welzijn

Zekerheid voor mensen met dementie (pakket van 5)

Ilse Masselis
Tine Vermeersch

Bestel

Zorg & welzijn

Het kleine helpen

Leen Heylen
Liesbet Lommelen

Bestel