Menu

Muzische vorming breed evalueren

Prijs
€ 59.00
De juiste (leden)prijs wordt berekend na inloggen.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Breed evalueren hoort bij een sterke onderwijspraktijk. Evaluatie maak je breed door verschillende bronnen te verzamelen, door te werken met verscheidene beoordelaars die op verschillende tijdstippen en in diverse contexten het leren evalueren. Breed evalueren betrekt de lerende sterk bij zijn eigen leerproces. Op deze manier ondersteunt breed evalueren het leren.

In deze publicatie passen we breed evalueren toe binnen het leergebied muzische vorming. Veel leraren ervaren muzische activiteiten als erg geschikt om de eerste stappen in breed evalueren te zetten. De eigenheid van muzische vorming stuurt inderdaad sterk aan op het gebruik van bredere evaluatievormen. Maar de uitgangspunten en de concrete brede evaluatiewerkvormen die je in deze publicatie vindt, zijn ook transferabel naar andere leergebieden

Deze ringmap bestaat uit twee delen: een informatief deel en concrete evaluatiewerkvormen.

In de informatieve handleiding krijg je een uitgebreid begrippenkader, een overzicht van domeinspecifieke criteria, suggesties voor een sterke evaluatie en meer duiding bij het breed rapporteren.

Het tweede en grootste deel van de publicatie bestaat uit concrete evaluatie- en reflectiewerkvormen:

6 fiches specifiek om met kleuters muzische activiteiten te evalueren en erover te reflecteren & 29 fiches om met leerlingen van de lagere school muzische activiteiten breed te evalueren.

Aan de hand van pictogrammen kan u op de fiche onmiddellijk informatie krijgen over de tijdsduur van de activiteit, de groeperingsvorm, de moeilijkheidsgraad, de leeftijd, de evaluator en of er ook kopieermateriaal voorzien wordt in de map.

Productspecificaties

Auteur(s):
ISBN (print): 9782509034922
Verschijningsdatum: 2019-06-15
Formaat: 297x210mm
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Onderwijs

AliASS

Paulette De Caluwe
Hilde Meganck
Carine Michiels
Joke Pauwels

Bestel

Onderwijs

Portfolio Studiegebied Personenzorg BSO

Inneke Fichefet
Mariëtte Mollu

Bestel

Onderwijs

Woordenschatjes

Hugo Vandenbroucke

Bestel

Onderwijs

Zicht op dagelijkse tijd

Benjamin Jacobs

Bestel

Onderwijs

Zicht op techniek

Jan Beerten
Alain Clits
Anne-Marie Tytgat

Bestel