Menu

Leidraad voor het bestuur van een SHM

door Björn Mallants

Prijs
€ 59.00
De juiste (leden)prijs wordt berekend na inloggen.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Sociale huisvestingsmaatschappijen hebben een unieke positie in het Vlaamse publieke landschap. Als autonome vennootschappen hebben ze meestal via openbare besturen als belangrijk(st)e aandeelhouders een duidelijke publieke verankering. De taak die ze uitvoeren is natuurlijk ook een openbare dienst.

Het regelgevend kader tracht de doelstellingen die beoogd worden binnen de sector te rijmen met voldoende autonomie voor de sociale huisvestingsmaatschappijen (SHM). De afgelopen jaren is duidelijk de keuze gemaakt door de Vlaamse overheid om de SHM’s te ‘responsabiliseren’ – om ze binnen een algemeen kader de autonomie te geven om werk te maken van een eigen beleid om de door de overheid voorziene doelen te realiseren. De bestuurders van de SHM hebben een belangrijke verantwoordelijkheid om dit beleid mee vorm te geven. Om samen met de medewerkers van de SHM en andere actoren betrokken te werken aan goede sociale huisvesting binnen een welomlijnd woonbeleid. We hebben in deze pocket geprobeerd om een overzicht te geven van de diverse aspecten waarmee een bestuurder van een SHM in aanraking komt. Deze meeste recente versie heeft een nog iets bredere focus dan de vorige edities, en is een ‘leidraad’ niet enkel meer voor bestuurders, maar voor het bestuur van een SHM. De pocket is met andere woorden een inleiding tot sociaal wonen in Vlaanderen, zij het wel vanuit het oogpunt van de SHM.

Over de auteur(s)

BM

Björn Mallants

Björn Mallants is directeur van de Vereniging van Vlaamse Huisvestingsmaatschappijen. daarnaast is hij actief als ondervoorzitter van de Ark en actief lid in de Vlaamse Woonraad.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Björn Mallants
ISBN (print): 9782509034892
Verschijningsdatum: 2019-09-16
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Omgeving, Sociaal beleid & werk

SOS Huisvesting

Geert De Bolle

Bestel uw printeditie

Omgeving, Sociaal beleid & werk

Houvast voor de bestuurders van een sociaal verhuurkantoor

Bestel uw printeditie

Omgeving, Sociaal beleid & werk

Trots op mijn roots

Vereniging van Vlaamse Huisvestingsmaatschappijen

Bestel uw printeditie

Sociaal beleid & werk

Wegwijzer naar een integrale hulpverlening - 8ste ed.

Ria Vandaele

Bestel uw printeditie

Sociaal beleid & werk

Sociaal huis

Eric Goubin
Dirk Meulemans

Bestel uw printeditie