Menu

Balanceren tussen macht en onmacht

Patient empowerment als grondslag voor gelijkwaardigheid in de relatie patiƫnt-arts

door Edgard Eeckman

Prijs
25,-
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Dit actueel boek is tegelijk het toegankelijk verslag van wetenschappelijke inzichten rond Patient Empowerment én een persoonlijk getint verhaal. Communicator, onderzoeker en auteur Edgard Eeckman baseert zijn betoog over de relatie tussen patiënt en arts zowel op wetenschappelijk onderzoek als op zijn eigen persoonlijke ervaring met de gezondheidszorg.

Daarbij houdt hij steeds de mens voor ogen. De mens in de patiënt en in de zorgverlener. Hij bekijkt de macht in de relatie patiënt-arts vanuit een ongebruikelijke invalshoek. Op de achtergrond van de relatie sluimert afhankelijkheidsmacht: een macht die niet altijd zichtbaar is, maar wel grote invloed kan hebben op het gedrag van de patiënt. En op dat van de zorgverlener.

Vanuit zijn ongebruikelijke visie op macht detecteert de auteur de concrete ingrediënten van Patient Empowerment en geeft hij aan wat het antwoord zou kunnen zijn op de bestaande asymmetrische machtsrelatie tussen patiënt en zorgverlener.

Een warm beargumenteerd pleidooi voor een gelijkwaardige patiënt-zorgverlener relatie. Een verhaal dat tegelijk de toegankelijke analyse is van een wetenschappelijk onderzoek. Artsen, maar ook andere zorgverleners, zorgorganisaties en niet in het minst ook patiënten en patiëntenverenigingen vinden in dit boek talrijke nieuwe inzichten.

Heb je ook interesse in een meer praktijkgerichte aanpak met concrete tips? Koop dan hier de combinatie van dit handboek en het 'Praktijkboek Patient Empowerment voor Zorgverstrekkers' (10% korting).

Over de auteur(s)

EE

Edgard Eeckman

Prof. Edgard Eeckman studeerde communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel en is doctor in de media- en communicatiestudies. Hij is sinds 2005 communicatiemanager van het Universitair Ziekenhuis Brussel. Voorheen was hij enquêteur, journalist, hoofd van de dienst communicatie van het Belgische Rode Kruis en communicatieadviseur. Hij is gastprofessor over ‘patient empowerment’ aan de Erasmushogeschool Brussel en als wetenschapper aangesloten bij de onderzoeksgroep CEMESO, de VUB-onderzoeksgroep over Cultuur, Emancipatie, Media en Samenleving.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Edgard Eeckman
ISBN (print): 9782509035257
Verschijningsdatum: 2019-09-15
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Zorg & welzijn

Verbindende communicatie

Els Van Beveren

Bestel

Zorg & welzijn

Volgboekje kinderopvang (pakket van 15)

Bestel

Zorg & welzijn

Buiten de lijnen kleuren

Els Messelis
Jan Van Velthoven

Bestel

Zorg & welzijn

Praktijkboek Patient Empowerment voor Zorgverstrekkers

Edgard Eeckman
Lynn De Pelsmaeker

Bestel

Zorg & welzijn

Patient Empowerment: handboek + praktijkboek

Edgard Eeckman
Lynn De Pelsmaeker

Bestel