Menu

Het decreet grond- en pandenbeleid: Vergunningsaanvragen en maatregelen betaalbaar wonen

door Floris Sebreghts, Olivier Verhulst

Prijs
30,-
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

We gaan nader in op het decreet grond- en pandenbeleid en meer specifiek op een aantal aspecten van vergunningsaanvragen en maatregelen over betaalbaar wonen. In een eerste theoretisch deel bespreken we de wetgeving. In het tweede deel behandelen we enkele zeer specifieke aandachtspunten: studentenkamers en serviceflats, de problematiek van de verkavelingsvergunningsplicht en de fasering van aanvragen.

Deze content kan dienst doen als belangrijke inspiratiebron voor stedenbouwkundig ambtenaren, projectontwikkelaars en particulieren bij het behandelen of indienen van vergunningsaanvragen. Het is een handig werkinstrument voor burgers en architecten die welbewust en doordacht een vergunningsaanvraag willen indienen, rekening houdend met de daarmee samenhangende gevolgen over sociale en bescheiden lasten.

Over de auteur(s)

FS

Floris Sebreghts

Floris Sebreghts is lid van de vakgroep rond administratief recht, milieurecht, ruimtelijke ordening en stedenbouw van GSJ-Advocaten, sinds meer dan 40 jaar actief in deze materie en regelmatig optredend voor zowel overheden, grote en kleinere ondernemingen als particulieren. 

Meer info
OV

Olivier Verhulst

Olivier Verhulst is sinds 2008 actief als advocaat bij GSJ advocaten. Hij specialiseerde zich in bestuursrecht, omgevingsrecht, vastgoed, domeingoederenrecht en wegenrecht. Meester Verhulst begeleidt zowel private ontwikkelaars als overheden bij hun vastgoeduitdagingen. Hij volgde een bijkomende masteropleiding Real Estate Management (MRE) aan de Antwerp Management School. Olivier Verhulst kan ook terugvallen op bestuurservaring dankzij zijn mandaat als schepen en voordien als gemeenteraadslid voor het lokaal bestuur van Schilde.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Floris Sebreghts, Olivier Verhulst
ISBN (print): 9782509012555
Verschijningsdatum: 2012-03-19
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Omgeving

Street Art

Junes Bazouz
Maarten Hofmans

Bestel

Omgeving

Vlaamse codex ruimtelijke ordening

Xavier Buijs

Bestel