Menu

Ouderenmis(be)handeling, praat erover!

Handvatten om OMB te (h)erkennen en ermee aan de slag te gaan

door VLOCO

Prijs
40,-
E-book met 5 persoonlijke downloads.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Waarom een boek over ouderenmis(be)handeling (OMB)? Geen aantrekkelijk thema, maar juist daarom. Dit boek wil OMB uit de taboesfeer halen en het bespreekbaar maken. Het is voornamelijk geschreven voor hulpverleners die met het thema geconfronteerd worden, maar ook voor de besturen van organisaties en voor de man in de straat. Kortom: voor iedereen die denkt dat OMB ver van zijn of haar bed gebeurt.OMB wordt nog altijd omsluierd door een taboesfeer: als je er niet over spreekt, bestaat het niet. Er is onwetendheid over wat het inhoudt, wat de beste aanpak is en op welke diensten je hierbij eventueel een beroep kan doen.

OMB is een problematiek die zich grotendeels afspeelt achter gesloten deuren, zonder getuigen. Plegers zijn meestal vertrouwenspersonen en familieleden van het slachtoffer waardoor het vaak lang duurt voor het probleem wordt ontdekt. Loyaliteit, angst, schaamte en onmacht zijn de belangrijkste redenen waarom ouderen zelf hier niet snel over zullen praten.

Dit boek reikt zorgverleners handvatten aan om het probleem te herkennen en ermee aan de slag te gaan. Het praktische stappenplan is bruikbaar in verschillende settings: ziekenhuizen, huisartsen, mutualiteiten, OCMW’s, politiediensten en woonzorgcentra.

Over de auteur(s)

V

VLOCO

VLOCO is het Vlaams Ondersteuningscentrum Ouderenmis(be)handeling. Het is een expertisecentrum dat burgers en professionelen sensibiliseert over ouderenmis(be)handeling (OMB), om deze problematiek bespreekbaar te stellen en te voorkomen. Medewerkers zijn experts en bieden deskundig advies, informatie en ondersteuning aan professionelen die met OMB te maken krijgen in de privécontext van ouderen. 

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): VLOCO
ISBN (print): 9782509035479
ISBN (digitaal): 9782509039439
Verschijningsdatum: 2019-10-18
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Zorg & welzijn

Gids PVF

Onafhankelijk Leven vzw

Bestel

Zorg & welzijn

PEP-talk voor toekomstige ouders

Habadia El Asjadi
Najua El-Fakeh
Maëlle De Coninck
Kim Van Hoof

Bestel

Zorg & welzijn

Handboek financiering residentiële ouderenzorg | Print + digitaal met abonnement

Evi Beyl

Bestel

Zorg & welzijn

Dementie bij mensen met een verstandelijke beperking (werkboek)

Expertisecentrum Dementie

Bestel

Zorg & welzijn

HealthLi Buurtkompas

Joke Coussement
Leen Haesaert
Karolien Baldewijns

Bestel

Zorg & welzijn

Veerkracht is meerkracht

Inge Pasteels
Jan Smits
François Didden
Simon Ashworth

Bestel