Menu

Het kleine helpen

Bouwen aan buurtnetwerken rond ouderen

door Leen Heylen, Liesbet Lommelen

Prijs
50,-
E-book met 5 persoonlijke downloads.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Dit praktijkboek reikt concrete handvatten aan voor praktijkwerkers die de buurtnetwerken van sociaal geïsoleerde ouderen willen versterken. Onder deze brede omschrijving kunnen veel initiatieven schuilgaan. De grote gemeenschappelijke deler van deze initiatieven is echter het streven naar het bevorderen van wederzijdse steun in een straat, wijk of dorp onder sociaal geïsoleerde ouderen en andere buurtbewoners.

Het gaat dus niet om vrijwilligerswerk waarbij het zorgen voor sociaal geïsoleerde ouderen de doelstelling is, maar om het stimuleren van wederzijdse steun in een straat, wijk of stad. De doelstelling is sociaal geïsoleerde ouderen uit hun isolement te halen of te voorkomen dat ze in structureel isolement belanden. Dat doen we door in te zetten op wat de ouderen graag doen en ze te betrekken in buurtnetwerken waar mensen elkaar steunen op verschillende vlakken. Van boodschappen doen, een broek verstellen, samen een wandeling maken, samen een spelnamiddag organiseren tot elkaar een luisterend oor bieden.

Deze publicatie is voor praktijkwerkers in zorg en welzijn: centrumleiders van lokale dienstencentra, seniorenconsulenten, ouderenbeleidscoördinatoren, sociaal werkers en beleidsmedewerkers van een OCMW of gemeente, opbouwwerkers, medewerkers van mutualiteiten, armoedeorganisaties, enzovoort.

Ook beschikbaar in

Over de auteur(s)

LH

Leen Heylen

Dr. Leen Heylen is onderzoeker bij Vonk3. Vonk3 doet praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek rond zorgzame buurten, eenzaamheid en mantelzorg en verzorgt tevens ook lezingen en vormingen. Leen werkt er rond de onderzoeksthema's ‘aanpak en preventie van eenzaamheid’ en ‘zorgzame buurten’. Leen is eveneens docent banaba ouderencoaching.

Meer info
LL

Liesbet Lommelen

Liesbet Lommelen is onderzoeker bij Vonk3. Vonk3 doet praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek rond zorgzame buurten, eenzaamheid en mantelzorg en verzorgt tevens ook lezingen en vormingen. Liesbet is eveneens docent banaba ouderencoaching. 

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Leen Heylen, Liesbet Lommelen
ISBN (print): 9782509028358
ISBN (digitaal): 978-2-509-02884-6
Verschijningsdatum: 2016-11-25
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Zorg & welzijn

Nachtrust bij dementie

Nele Spruytte
Marieke Van Vracem
Renilt Vranken
Chantal Van Audenhove

Bestel

Zorg & welzijn

Zekerheid voor mensen met dementie (pakket van 5)

Ilse Masselis
Tine Vermeersch

Bestel

Zorg & welzijn

Mantelkracht

Jeroen Knaeps
Liesbet Lommelen

Bestel