Wet op het politieambt | Poster Bevoegdheden leden van de politieorganisatie

https://www.politeia.be/web/image/product.template/11414/image_1920?unique=9643287

14,15 € 14.15 EUR 14,15 €

14,15 €

Not Available For Sale

    Deze combinatie bestaat niet.

    Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

    Samenvatting

    Deze poster maakt deel uit van ons handboek De wet op het politieambt | 24ste editie. U ontvangt de poster gratis bij aankoop van het handboek.

      

    De laatste jaren zijn er een aantal nieuwe personeelscategoriën toegevoegd aan het politielandschap, denk maar aan de beveiligingsagenten en beschermingsassistenten. Voordien kregen sommige burgerpersoneelsleden al beperkte politionele bevoegdheden en onderging het kader van de agenten van politie enkele wijzigingen, zoals de mogelijkheid tot het dragen van een wapen. Bovendien werd in een aantal artikelen van de wet op het politieambt de term 'politieambtenaar' vervangen door 'lid van het operationeel kader' (bijvoorbeeld in artikel 37 over het gebruik van geweld).

    Deze ontwikkelingen maken het moeilijker om het overzicht te behouden van wie welke bevoegdheden heeft. Om dat uit te klaren is vaak een combinatie van verschillende wetgevingen nodig, enerzijds die met betrekking tot de specifieke politionele handeling en anderzijds die met betrekking tot het opdrachtenpakket van de desbetreffende personeelscategorie.

    Deze poster geeft een overzicht van die combinaties zoals ze gelezen en geïnterpreteerd werden door de auteurs van het handboek De wet op het politieambt.

    Gefundeerde opmerkingen met bijhorende argumentatie en wettelijke analyse zijn welkom en legt de uitgever steeds voor aan het auteursteam. Ook vonnissen en arresten die een nieuwe kijk werpen op de poster en items uit het boek komen aan bod op het auteursoverleg.



    Product Specificaties


    Ook interessant

    Wet op het politieambt | 26ste editie

    0,00

    Intrafamiliaal geweld | 2de editie

    0,00

    Lokale preventie en veiligheid | 3de editie

    0,00

    Ariadne nr. 3 - Criminele branden

    36,79

    Ariadne nr. 5 - Psychosociale hulpverlening

    36,79

    Ariadne nr. 6 - Handboek politieverhoor

    36,79