Menu

Geweldbeheersing en zelfbescherming in zorg en welzijn

Toolbox voor de zorgverlener

door Carl Adams, Luc Van Laere

Prijs
33.75
E-book met 5 persoonlijke downloads.
De juiste (leden)prijs wordt berekend na inloggen.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Zelfbescherming is niet hetzelfde als zelfverdediging. De basis van zelfbescherming is de-escalatie of geweldbeheersing, het vermijden van een fysieke confrontatie door communicatie. Geweldbeheersing is niet zozeer beheersing van de ander maar vooral beheersing van jezelf. Een combinatie van lichaamshouding en taal.

Dit boek geeft je het theoretisch en praktisch inzicht dat je nodig hebt om efficiënt met agressie en geweld te kunnen omgaan, aan de hand van een systeem dat bestaat uit technieken en een protocol. Zo krijg je een toolbox. Je neemt eruit wat voor jou bruikbaar is. Je leert een aantal gemakkelijke technieken om de agressieve cliënt te ontraden zijn actie verder te zetten - of om twee vechtende cliënten te scheiden.

Het boek is geschreven voor zorgverleners in verschillende disciplines: opvoeders, verplegers, huisartsen, psychologen, psychiaters, zorgkundigen, ambulanciers, straathoekwerkers en zelfs leerkrachten.

Over de auteur(s)

CA

Carl Adams

Carl Adams (°1963) is orthopedagoog en sinds 1998 lector aan de AP Hogeschool, departement gezondheid en welzijn. Voordien werkte hij als begeleider en orthopedagoog in voorzieningen voor integrale jeugdzorg en ambulante verslavingszorg. Carl is stafmedewerker van de counselor/coach opleiding in Focus On Emotion vzw. Hij heeft een privépraktijk, To People, waar hij cliënt- en emotiegerichte psychotherapie toepast. Hij is special advisor voor de zorgsector bij de European Krav Maga Academy. Daarnaast geeft hij ook workshops gespreksvaardigheden en zelfbescherming in zorgvoorzieningen in heel Vlaanderen.

Meer info
LVL

Luc Van Laere

Luc Van Laere (°1966) behaalde zijn eerste instructeurstitel in de zelfverdediging in 1986. Sinds 2007 is hij voltijds lesgever in mentale, verbale en fysieke weerbaarheid. Luc is oprichter van de European Krav Maga Academy. Naast de groepslessen Krav Maga geeft hij ook W!N-workshops en cursussen aan teams.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Carl Adams, Luc Van Laere
ISBN (print): 9782509035851
ISBN (digitaal): 9782509036919
Verschijningsdatum: 2019-12-18
Formaat: 16x24mm
Type Digitaal Vastbladig boek

Ook interessant

Zorg & welzijn

Buitenslapen - cahierreeks Kinderopvang

Bestel

Zorg & welzijn

Fijne SOFA-momenten (map)

Katrien Peeters
Liesbet Van Vlasselaer

Bestel

Zorg & welzijn

Handboek integrale jeugdhulp (15) - Jeugdhulp in tijden van corona

Karel De Vos
Hans Grymonprez
Kerger Denoix
Griet Roets
Rudi Roose
Pieter Verstraete

Bestel

Zorg & welzijn

Dementie: van begrijpen naar begeleiden

Expertisecentrum Dementie

Bestel

Zorg & welzijn

Een nieuw paar ogen

Giselinde Bracke
Ine Hostyn
Ann Steverlynck
Sofie Verschaeve

Bestel

Zorg & welzijn

Therapeutische tuinen

Terra-Therapeutica

Bestel