Menu

Informatieveiligheid en cybersecurity duiden via film

door Marc Vael

Prijs
19,-
De juiste (leden)prijs wordt berekend na inloggen.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

De laatste jaren is er een grotere bewustwording rond de toenemende risico’s van digitale informatie, zeker dankzij de regelmatigere berichtgeving in de media van waarschuwingen en incidenten. Toch zou informatieveiligheid en cybersecurity nog vaker formeel op de agenda van de directie moeten staan om cyberrisico’s te beperken. Uiteraard spelen alle medewerkers een uiterst belangrijke rol in het veilig houden van de bedrijfsinformatie. Maar dat is niet altijd evident door de vrees bij velen dat cybersecurity iets vrij technisch en dus onbegrijpelijk is.

Er bestaan echter veel films die een goed beeld geven van de mogelijke gevolgen van cybercriminaliteit. Ondanks het feit dat cybersecurity en cybercrime visueel zeer moeilijk voor te stellen zijn, worden deze films toch gemaakt met de nodige creativiteit, maar ook steeds meer met een technische inbreng van echte hackers en cybersecurityspecialisten. Nu massaal veel informatie digitaal wordt gecreëerd, verzonden, gebruikt en opgeslagen, zullen de thema’s ‘cybersecurity’ en ‘cybercriminaliteit’ de filmwereld blijven inspireren.

Marc Vael, al meer dan 30 jaar een gepassioneerd filmkijker, stelt in deze gids zijn tien meest relevante films voor met een informatieveiligheid- of cybercriminaliteit-invalshoek. De bijlage van deze gids bevat daarnaast ook een selectie interessante documentaires en tv-series. De auteur raadt al deze films aan voor iedereen die met gevoelige informatie werkt en voor IT-professionals die systemen veilig moeten houden. Deze selectie kan helpen bij het sensibiliseren van jezelf, jouw collega’s en alle medewerkers om informatieveiligheid en cybersecurity te verbeteren.

Kortom, het boek is met meer dan tien uitstekende ideeën ideaal voor een educatieve groepssessie, of perfect geschikt als origineel educatief cadeau aan collega’s.

Over de auteur(s)

MV

Marc Vael

Marc Vael is global chief information security officer (ciso) bij Esko.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Marc Vael
ISBN (print): 9782509036131
Verschijningsdatum: 2019-12-12
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Communicatie & informatie

Later word ik strateeg

Philippe De Vries
Maarten Debecker

Bestel

Communicatie & informatie

Scoren met creatieve content op sociale media

Kristof D'hanens
Brecht Vanderstraeten

Bestel

Communicatie & informatie

Werken met foto's

Luc Van De Steene

Bestel

Bestuur & organisatie, Communicatie & informatie, Cultuur & vrije tijd, Omgeving

Civic Crowdfunding, een handboek voor Changemakers

Growfunding

Bestel

Communicatie & informatie

Wegwijzer bibliotheken en documentatiecentra | Print + digitaal met abonnement

Bestel

Communicatie & informatie

Iedereen contentcreator op sociale media. Met de smartphone aan de slag! (pakket van 5)

Nadja Desmet

Bestel