Menu

Informatieveiligheid en cybersecurity duiden via film

door Marc Vael

Prijs
€ 19.00
De juiste (leden)prijs wordt berekend na inloggen.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

De laatste jaren is er een grotere bewustwording rond de toenemende risico’s van digitale informatie, zeker dankzij de regelmatigere berichtgeving in de media van waarschuwingen en incidenten. Toch zou informatieveiligheid en cybersecurity nog vaker formeel op de agenda van de directie moeten staan om cyberrisico’s te beperken. Uiteraard spelen alle medewerkers een uiterst belangrijke rol in het veilig houden van de bedrijfsinformatie. Maar dat is niet altijd evident door de vrees bij velen dat cybersecurity iets vrij technisch en dus onbegrijpelijk is.

Er bestaan echter veel films die een goed beeld geven van de mogelijke gevolgen van cybercriminaliteit. Ondanks het feit dat cybersecurity en cybercrime visueel zeer moeilijk voor te stellen zijn, worden deze films toch gemaakt met de nodige creativiteit, maar ook steeds meer met een technische inbreng van echte hackers en cybersecurityspecialisten. Nu massaal veel informatie digitaal wordt gecreëerd, verzonden, gebruikt en opgeslagen, zullen de thema’s ‘cybersecurity’ en ‘cybercriminaliteit’ de filmwereld blijven inspireren.

Marc Vael, al meer dan 30 jaar een gepassioneerd filmkijker, stelt in deze gids zijn tien meest relevante films voor met een informatieveiligheid- of cybercriminaliteit-invalshoek. De bijlage van deze gids bevat daarnaast ook een selectie interessante documentaires en tv-series. De auteur raadt al deze films aan voor iedereen die met gevoelige informatie werkt en voor IT-professionals die systemen veilig moeten houden. Deze selectie kan helpen bij het sensibiliseren van jezelf, jouw collega’s en alle medewerkers om informatieveiligheid en cybersecurity te verbeteren.

Kortom, het boek is met meer dan tien uitstekende ideeën ideaal voor een educatieve groepssessie, of perfect geschikt als origineel educatief cadeau aan collega’s.

Over de auteur(s)

MV

Marc Vael

Marc Vael is global chief information security officer (ciso) bij Esko.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Marc Vael
ISBN (print): 978-2-509-03613-1
Verschijningsdatum: 2019-12-12
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Communicatie & informatie

Met elkaar spreken is (geen) kinderspel

Jos Huypens

Bestel uw printeditie

Communicatie & informatie

Informatiestandaarden

Jan Van Hee

Bestel uw printeditie

Communicatie & informatie

Fondsen werven is geen kinderspel

Jos Huypens

Bestel uw printeditie

Bestuur & organisatie, Communicatie & informatie, Omgeving, Personeel, Politiek, Recht, Sociaal beleid & werk

Communicatie, Informatiemanagement

30 Apr

Bootcamp: Iedereen contentcreator!

Locatie: Uitgeverij Politeia, Keizerslaan 34, 1000 Brussel

Prijs: € 197

Schrijf u in