Menu

Speel het eens anders!

Leren met gezelschapsspellen

door Bjorn Rondags, Britt Salaets

Prijs
50,-
E-book met 5 persoonlijke downloads.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Iedereen heeft wel enkele gezelschapsspellen in de kast staan. En er is veel meer uit gezelschapsspellen te halen dan je op het eerste gezicht zou denken. In deze publicatie gebruiken we bekende spellen om leerdoelen, zoals bijvoorbeeld cijferherkenning of maaltafels uit de wiskunde, te oefenen. De nadruk ligt hierbij op het automatiseren van de processen via spel.

We tonen aan dat een spel een medium kan zijn om bepaalde doelen te bereiken. Het spelmateriaal kun je op verschillende manieren gebruiken. Je hebt geen honderd verschillende spellen nodig om allerhande doelen te trainen. Het is eerder tegenovergesteld, met één spel kun je honderd doelen trainen. In het praktische gedeelte van het boek, vind je spelvariaties op acht verschillende klassieke spellen.

Deze spelvariaties zijn toegankelijk voor elk kind, ook voor kinderen met een specifiek leerprobleem. Leerproblemen zijn, in tegenstelling tot leerstoornissen, tijdelijk. Ze kunnen door voldoende oefening en automatiseren weggewerkt worden. We willen geen therapieën aanreiken, maar de kinderen op een leuke manier laten leren. Als kinderen moeten kiezen tussen de maaltafels op een vel papier inoefenen of via een spel, zal de meerderheid kiezen voor het tweede. Speel het eens anders dus!

Bekijk hier de inhoudstafel.

Over de auteur(s)

BR

Bjorn Rondags

Bjorn Rondags is geboren in Bilzen. Hij volgde de opleiding Ergotherapie aan de PXL, waar hij eveneens het postgraduaat ‘Behandeling van kinderen met leer- en ontwikkelingsproblemen’ volgde. Bjorn is werkzaam als ergotherapeut in Tongelsbos in Westerlo, een school voor buitengewoon lager onderwijs. Daarnaast heeft hij zijn eigen onderneming, Praktijk Rondags, waar hijzowel massages als ergotherapiesessies aanbiedt.

Meer info
BS

Britt Salaets

Britt Salaets studeerde af als ergotherapeut aan Thomas More Kempen. Nadien volgde ze de opleiding leer- en ontwikkelingsstoornissen (PXL), kindercoach en palliatieve zorgen. Ze richtte haar eigen praktijk op, ErgoMobiel, waar ze therapie geeft aan kinderen en volwassenen. Bijkomend werkt ze nog in de multidisciplinaire Kinderpraktijk Hupsakee en als collectief begeleider bij Zewopa vzw, een organisatie die zich richt op het inclusief leven en wonen in de samenleving voor personen met een beperking.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Bjorn Rondags, Britt Salaets
ISBN (print): 9782509036971
ISBN (digitaal): 9782509037091
Verschijningsdatum: 2020-04-15
Type Digitaal Vastbladig boek

Ook interessant

Zorg & welzijn

Voedingszorg voor ouderen

Marleen Van Loo
Ellen Schutyser

Bestel

Zorg & welzijn

Vergeten dat je vergeet

Bart Schepers
Dr. Dirk Liessens

Bestel

Zorg & welzijn

Groen, je mentale boost

Herman Vereycken
Tamara van Reijen

Bestel

Zorg & welzijn

't Klikt

Maite Mallentjer

Bestel

Zorg & welzijn

Het Rijk der Spelen

Ann Steverlynck
Simon Wemel

Bestel

Zorg & welzijn

Bewegen tijdens en na kanker

Marie Crabbé
Vicky Van Stappen
Ine De Clerck
Dimitri Vrancken

Bestel