Menu

Over het leren van de kunst

Naar een veelzijdig en innovatief deeltijds kunstonderwijs

door William Ploegaert

Prijs
€ 29.00
De juiste (leden)prijs wordt berekend na inloggen.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Het deeltijds kunstonderwijs beeldende en audiovisuele kunsten (dko bak) heeft goud in handen maar men beseft het vaak nog niet. Niet alleen op gebied van kunstonderwijs maar ook voor wat betreft het leren van niet-kunstzinnige vaardigheden en communityvorming kan dit dko een belangrijke rol spelen. Het nieuwe decreet en het bijhorende leerplan laten dit toe. Alleen moet men op een manier die eigen is aan de kunstenaar met deze onderwijsvorm omgaan en er een inhoud aan geven die uniek is.

Dit boek geeft aan welke troeven het dko beeldende kunsten in handen heeft en hoe deze op een efficiënte manier kunnen worden uitgespeeld.

De auteur schetst hoe diverse invloeden van uiteenlopende denkers tot zijn eigenzinnige kijk op het dko bak hebben geleid en hoe dit op zijn beurt aanleiding heeft gegeven tot de ontwikkeling van een specifiek artistiek-pedagogisch project.

Tussendoor opduikende 'checks & challenges' nodigen de lezer uit om zijn eigen praktijk te bevragen en visies daaromtrent te formuleren.

Het boek eindigt met praktische voorstellen die kunnen helpen bij een heuse omwenteling in het denken over en het lesgeven in het dko bak, hetgeen uitmondt in een 'manifest voor de toekomst' dat utopisch lijkt maar in wezen de samenvatting is van de vele ideeën die hier worden belicht.

Over de auteur(s)

WP

William Ploegaert

William Ploegaert (°1959, Gent) werd na zijn studies schilderkunst aan de KASK Gent in 1983 leraar beeldende vorming in diverse academies van het deeltijds kunstonderwijs en is sinds 1991 directeur van de academie beeldende kunsten Deinze (KADE BK). Hij was tevens freelance journalist en is nog steeds actief als beeldend kunstenaar. 

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): William Ploegaert
ISBN (print): 9782509037022
Verschijningsdatum: 2020-06-01
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Onderwijs

Spelen met een tekst

An De Leenheer

Bestel uw printeditie

Onderwijs

Feest!

An De Leenheer
Hélène Poncelet

Bestel uw printeditie

Onderwijs

Woord- en dramalessen voor kinderen

Bestel uw printeditie

Onderwijs

Buiten de school(m)uren

Marianne Coopman
Marc Van den Brande

Bestel uw printeditie

Hoger onderwijs, Kleuteronderwijs, Lager onderwijs, Secundair onderwijs

24 Jun

Het jungle-effect van de crisis in het onderwijs

Locatie: Zoom.us

Prijs: € 50

Schrijf u in