Menu

#(S)heDIDIT

Over ondernemerschap, jongeren en diversiteit

door Karijn Bonne

Prijs
40,-
E-book met 5 persoonlijke downloads.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Ondernemersvaardigheden worden vandaag erkend als essentieel voor toekomstige professionals. Jongeren moeten worden voorbereid op ondernemen, als zelfstandige of werknemer. Tegelijkertijd zien we dat scholen diverser worden, net zoals de arbeidsmarkt en de maatschappij in het algemeen. Er is echter een gemis aan methodes om te werken rond ondernemerschap én jongeren én diversiteit.

Hierbij wil project #SheDIDIT helpen. #SheDIDIT is een uniek platform voor vrouwelijk ondernemend talent over etnisch-culturele achtergronden heen. Het zet vrouwen met een migratieachtergrond in de kijker en ondersteunt hen in het realiseren van hun dromen.

Na twee jaar #SheDIDIT kwam de vraag om de ervaringen over het stimuleren van divers ondernemerschap te delen. #SheDIDIT wil het beeld van ‘de ondernemer’ bijstellen en zoveel mogelijk verhalen van ondernemers met diverse roots delen, en hun dromen helpen waarmaken.

Dit boek is bedoeld voor ieder die met jongeren – zowel meisjes als jongens – aan diversiteit en ondernemerschap wil werken, zowel binnen een pedagogisch schoolproject als daarbuiten. Het biedt tips en oefeningen, talloze verhalen en getuigenissen van diverse ondernemers en een tool om met jongeren stap voor stap een ondernemend traject te doorlopen.

Over de auteur(s)

KB

Karijn Bonne

Karijn Bonne is hoofd Onderzoek en Ontwikkeling van het expertisenetwerk Business en Management aan Arteveldehogeschool. Ze heeft een licentiaat in de Handelswetenschappen en een doctoraat in de bio-ingenieurswetenschappen. Samen met projectmedewerkers van Markant en Muslinked zit ze als onderzoeker in het #SheDIDIT-team. Diversiteit is haar drijfveer en dé rode draad in heel wat van haar onderzoeken, de laatste 10 jaar in combinatie met ondernemerschap. Ze noemt zichzelf een intrapreneur en heeft een ontzettend grote bewondering voor ondernemers.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Karijn Bonne
ISBN (print): 9782509037343
ISBN (digitaal): 9782509038111
Verschijningsdatum: 2020-09-25
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Onderwijs

De betrokkenheidsboom

Hannelore Lambrighs
An Ryckmans

Bestel

Onderwijs

Naar een veilige school

Bestel

Onderwijs

Van planlast naar planlust

Marc Van den Brande
Els Gallin

Bestel

Onderwijs

Mijn DENK!-schrift

Pedagogische Begeleidingsdienst Basisonderwijs OVSG

Bestel

Onderwijs

Wij weten van praten

Geertrui De Ruytter
Ann Martin

Bestel

Onderwijs

#Be sexy, be safe

Child Focus
Pimento

Bestel