Financieel rechercheren | 2de editie

https://www.politeia.be/web/image/product.template/15701/image_1920?unique=9b69131

74,53 € 74.53 EUR 74,53 €

0,00 €

Not Available For Sale

  • Formules

Deze combinatie bestaat niet.

Print en online abonnement met facturatie na iedere bijwerking.

Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Online lezen op Politeia Online

Samenvatting

Financieel rechercheren is meer dan ooit het instrument om bepaalde vormen van criminaliteit te bestrijden. Sinds de opgang van het buitgericht rechercheren, het tot stand komen van de kaalplukwet en de oprichting van het COIV, kwam er een op voornamelijk Europese Kaderwetten en Richtlijnen geïnspireerd wettelijk kader tot stand. Het huidige kader bevat in elk geval voldoende tools die een verregaande voordeelsontneming mogelijk maken.

Financieel rechercheren is echter meer dan een voordeelsontneming proberen bereiken. Het omvat ook het in beeld brengen van geldstromen, het inzicht verwerven in fraude en het in kaart te brengen van netwerken, om uiteindelijk tot een ontmanteling van die structuren te komen. Op die manier kan het immers een antwoord bieden op de georganiseerde criminaliteit.

Deze publicatie heeft als doel de lezer een beter inzicht te bieden in de belangrijkste principes van financieel rechercheren en de concrete toepassingen ervan. We staan ook uitgebreid stil bij de voordeelsontneming. In een tweede deel komen enkele fraudevormen en fraudeconstructies aan bod, waarmee medewerkers tijdens het rechercheren geconfronteerd kunnen worden. We hebben daarbij steeds gekozen voor een overwegend praktische benadering.

Neemt u een abonnement, dan krijgt u elke nieuwe editie automatisch toegestuurd. Voor bulkkortingen, mail naar nathalie.deceukeleer@politeia.be.   


Product Specificaties

ISBN :
N/A
Verschijningsdatum:

25-05-2023