Menu

Publiek-private samenwerking voor lokale besturen

Maakt deel uit van de reeks Verzelfstandiging en samenwerking op lokaal vlak

door Steven Van Garsse

Prijs
34,-
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Deze publicatie maakt deel uit van de collectie Verzelfstandiging en samenwerking op lokaal vlak.


Publiek-private samenwerking of kortweg PPS kende de laatste jaren veel belang­stelling. Met vallen en opstaan, werden de afgelopen jaren op het Vlaamse niveau tal van PPS-programma’s geïnitieerd. Zo kan onder meer gewezen worden op de programma’s voor DBFM Scholenbouw en het Sportinfrastructuurplan waarbij talrijke kunstgrasvelden en sporthallen werden gerealiseerd. Beleidsmatig zorgen initiatieven zoals het ‘Charter samenwerking bij PPS’ ervoor dat de principes van PPS-projecten steeds meer verankerd worden om de kwaliteit ervan almaar te verbeteren.

Dat er een duidelijke trend in de richting van PPS is, bewijzen de talloze PPS-projecten op lokaal niveau. Dat die toenemen, is logisch. Lokale besturen zijn namelijk volop bezig om hun eigen takenpakket te herdenken en de organi­satie van hun openbare diensten evenals hun investeringen te optimaliseren. De publieke sector blijkt daarbij vooral op zoek naar meer efficiëntie, besparingen, innovatieve oplossingen en externe financiering en bekostiging.

Deze publicatie gidst u door enkele belangrijke aspecten van PPS: een uitgebreide omschrijving van het fenomeen, de voordelen van PPS, de totstandkoming ervan en de juridische structurering. Hiermee zit de nodige kennis voor PPS netjes gebundeld in een behapbare publicatie.

Ook beschikbaar in

Over de auteur(s)

SVG

Steven Van Garsse

Steven Van Garsse heeft als voormalig (algemeen) manager van het Kenniscentrum PPS van de Vlaamse overheid een uitzonderlijke ervaring met en expertise in DBFM- en andere PPS-constructies, ESR, publiek management, stads- en gebiedsontwikkelingsprojecten, concessies, overheidsopdrachten, de valorisatie van overheidsgoederen, economisch bestuursrecht en de verzelfstandiging en privatisering van overheidsactiviteiten. Steven Van Garsse doceert onder meer het basisvak bestuursrecht, het overheidsopdrachtenrecht en het publiekrecht. Hij is lid van diverse nationale en internationale wetenschappelijke redactieraden van tijdschriften en reeksen. In 2014 werd hij in Genève bij de Verenigde Naties aangesteld als Vice Chair van het bureau van het Team of Specialists on PPP van de UNECE. Steven Van Garsse is verbonden aan de Brusselse balie en Senior partner bij Equator advocaten.  

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Steven Van Garsse
ISBN (print): 9782509038296
Verschijningsdatum: 2020-11-30
Aantal pagina’s: 98
Type Digitaal Vastbladig boek

Ook interessant

Bestuur & organisatie

Het bevoegde OCMW en de financiering

Pieter Geens
Lien Van den Brande

Bestel

Bestuur & organisatie

Lokale financiën: Capita selecta

Jan Leroy
Ben Gilot

Bestel

Bestuur & organisatie

Het decreet lokaal bestuur in vraag en antwoord (editie 2022)

Bestel

Bestuur & organisatie

Bevoegdheidsdelegatie binnen lokale besturen | Print zonder abonnement

Jan Leroy
Ben Gilot
Pieter Vanderstappen
Karen Alderweireldt

Bestel

Bestuur & organisatie

Handboek van de mandataris lokale besturen | Print

Bestel

Bestuur & organisatie

Personeelstopics bij lokale verzelfstandigings- en samenwerkingsstructuren

Marijke De Lange

Bestel