Menu

Verschillen in onderwijs

Streven naar excellentie en gelijke onderwijskansen (eds. Geert Devos en Melissa Tuytens)

Prijs
60,-
E-book met 5 persoonlijke downloads.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Deze publicatie is een bundeling van de studies die zijn uitgevoerd door het Steunpunt voor Onderwijsonderzoek (SONO), in opdracht van de Vlaamse overheid. Het steunpunt liep van juli 2016 tot december 2020. Deze content is dus een afsluiting van het steunpunt. Alle verschillende onderzoekslijnen leverden in de loop van die vier jaar diverse studies op. Deze publicatie is geen totale synthese van al het onderzoek, maar biedt een inkijk in de laatste fase van het steunpunt.

De studies zijn gekaderd binnen het brede thema Verschillen in onderwijs, waarbij steeds de vraag speelt hoe we met deze verschillen moeten omgaan. Aan de ene kant willen we dat ons onderwijs zeer kwaliteitsvol is en willen we iedereen stimuleren om zo optimaal mogelijk te presteren. Aan de andere kant moeten we ook rekening houden met die verschillen en mogen we niet iedereen over dezelfde kam scheren, maar moeten we inspelen op ieders noden. Daardoor zorgen deze verschillen voor de uitdaging om excellentie te verzoenen met gelijke onderwijskansen. Het is precies die uitdaging die soms onderhuids of soms heel expliciet speelt in de studies die in deze publicatie zijn opgenomen.

De studies zijn gegroepeerd in vier delen: schoolloopbanen van leerlingen, schoolbeleid ten aanzien van leerlingen, schoolbeleid tegenover leerkrachten en de organisatie van het onderwijs. In de vier delen komen uiteenlopende verschillen naar voren: verschillen tussen leerlingen, verschillen tussen leerkrachten en verschillen tussen scholen. 

Productspecificaties

Auteur(s):
ISBN (print): 9782509038692
ISBN (digitaal): 9782509039279
Verschijningsdatum: 2021-02-05
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Onderwijs

Leer Lokaal Verzamelmap

OVSG

Bestel

Onderwijs

Iedereen telt

Luc De Man
Marc Van den Brande

Bestel

Onderwijs, Personeel, Politie & veiligheid

Een job bij de politie | 7de editie (het oude: ik word politie-inspecteur)

Bart De Cocker
Fanny De Maeght
Kevin De Vlieger
Nathalie Adam

Bestel

Onderwijs

De toekomst van het onderwijs aan jonge kinderen

Bestel

Onderwijs

Gemeentelijk onderwijs: verzelfstandigen en samenwerken

Jurgen Bal

Bestel

Onderwijs

Zeg het maar

Vera Van de Velde

Bestel