Menu

Dementie: van begrijpen naar begeleiden

door Expertisecentrum Dementie

Prijs
120,-
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen biedt u, in samenwerking met de regionale expertisecentra, dit driedelige handboek. Hiermee stomen we u klaar om als aanspreekpunt te fungeren bij vragen over de omkadering en de begeleiding van personen die lijden aan dementie en hun omgeving. Deze content richt zich in de eerste plaats dus tot referentiepersonen dementie en andere betrokken hulpverleners. Het is een tastbare neerslag van de vele inzichten en instrumenten die deelnemers aan de opleiding tot referentiepersoon meekrijgen.

We putten uit de rijkdom van Vlaamse initiatieven en goede praktijken rond dementie, zonder buitenlandse expertise uit het oog te verliezen. De publicatie speelt in op de nood aan informatie en begeleiding van iedereen die geconfronteerd wordt met dementie. Ondanks de toenemende aandacht voor dementie in de media, blijven er nog heel wat misverstanden overeind. Door middel van deze content kunt u meewerken aan het ontwikkelen van een kwaliteitsbeleid.

De begeleiding van personen met dementie en hun omgeving worden vanuit verschillende invalshoeken belicht. De publicatie is dus, naast de referentiepersonen dementie, ook nuttig voor leidinggevenden en medewerkers in de thuiszorg, dagverzorgingscentra, woonzorgcentra en voor geneesheren, mantelzorgers en andere hulpverleners. De content is een praktische inspiratiebron om te komen tot een goed onderbouwd en verantwoord dementiebeleid.

Over de auteur(s)

ED

Expertisecentrum Dementie

Het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en de regionale expertisecentra dementie plaatsen dementie op de maatschappelijke agenda om de levenskwaliteit van mensen met dementie en hun omgeving te behouden en te verbeteren. Zij doen dit door het samenbrengen, uitbouwen en verspreiden van kennis over goede dementiezorg. 

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Expertisecentrum Dementie
ISBN (print): 9782509042484
Aantal pagina’s: 1254
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Zorg & welzijn

Betekenisvolle activiteiten methode

Elise Cornelis
Ruben Vanbosseghem
Valerie Desmet
Patricia De Vriendt

Bestel

Zorg & welzijn

Nachtrust bij dementie

Nele Spruytte
Marieke Van Vracem
Renilt Vranken
Chantal Van Audenhove

Bestel

Zorg & welzijn

Er zijn voor mensen met dementie: handleiding

Expertisecentrum Dementie

Bestel

Zorg & welzijn

Er zijn voor mensen met dementie: brochure (pakk. v. 5)

Expertisecentrum Dementie

Bestel

Zorg & welzijn

Zekerheid voor mensen met dementie (pakket van 5)

Ilse Masselis
Tine Vermeersch

Bestel

Zorg & welzijn

FAZODEM

Expertisecentrum Dementie

Bestel