De toekomst van de eindtermen

https://www.politeia.be/web/image/product.template/15810/image_1920?unique=388ca5e

Reeks: Beleid voeren in het onderwijs

28,30 € 28.3 EUR 28,30 €

0,00 €

Not Available For Sale

  • Formules

Deze combinatie bestaat niet.

Print en online abonnement met facturatie na iedere bijwerking.

Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Online lezen op Politeia Online

Samenvatting

Abonnement op de reeks

Dit boek maakt deel uit van onze reeks Beleid voeren in het onderwijs. Abonnees op deze reeks ontvangen drie pockets per jaar aan voordeeltarief van 30 euro per pocket. Het abonnement is jaarlijks opzegbaar.

In de reeks diepen we actuele thema’s uit die raakvlakken hebben met zowel onderwijsbeleid als school- en klaspraktijk. Voor leerkrachten, directeurs, schoolbestuurders, lerarenopleiders, beleidsverantwoordelijken en iedereen die zich betrokken voelt bij hedendaagse ontwikkelingen in het onderwijs. Gastauteurs leveren kwaliteitsvolle bijdragen op basis van hun expertise en ervaring, de coördinatie is in handen van een divers samengestelde redactieraad.

De actualisering van de eindtermen gaat niet alleen over de leerinhouden. Minstens even belangrijk is het statuut dat deze eindtermen in de toekomst zullen krijgen en de impact hiervan op de onderwijspraktijk.

In deze publicatie wakkeren verschillende topauteurs het debat aan over de architectuur van de eindtermen. Volgende pertinente vragen komen aan bod:

  • Is het voldoende om de eindtermen na te streven (inspanningsverbintenis) of moeten ze in alle omstandigheden bereikt worden (resultaatsverbintenis)? En wie stelt de resultaten vast?
  • Moet iedereen op hetzelfde tempo de eindtermen halen? Of is er ruimte voor flexibiliteit?
  • En wie bepaalt het antwoord op voorgaande vragen: de Vlaamse regering, de onderwijskoepels/-netten, de school of de individuele leerkracht?

Met bijdragen van topexperts Roger Standaert, Marc Van den Brande, Patrick Loobuyck, Rien Rouw, Luc De Man en Kris Denys. Lees hier de inhoudstafel.


Over de Auteur(s)


Product Specificaties


Ook interessant

Architectuur maakt school

0,00

Armoede op school

0,00

Beleid voeren in het onderwijs - De lerareneditie

27,36

Beleid voeren in het onderwijs. Een selectie uit 7 jaar Handboek beleidvoerend vermogen

33,02

Data-wijs onderwijs

0,00

De directeur vandaag

0,00