Menu

De toekomst van de eindtermen

Van onderwijsbeleid tot klaspraktijk

door Luc De Man, Kris Denys

Prijs
39,-
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Abonnement op de reeks

Dit boek maakt deel uit van onze reeks Beleid voeren in het onderwijs. Abonnees op deze reeks ontvangen drie pockets per jaar aan voordeeltarief van 30 euro per pocket. Het abonnement is jaarlijks opzegbaar.

In de reeks diepen we actuele thema’s uit die raakvlakken hebben met zowel onderwijsbeleid als school- en klaspraktijk. Voor leerkrachten, directeurs, schoolbestuurders, lerarenopleiders, beleidsverantwoordelijken en iedereen die zich betrokken voelt bij hedendaagse ontwikkelingen in het onderwijs. Gastauteurs leveren kwaliteitsvolle bijdragen op basis van hun expertise en ervaring, de coördinatie is in handen van een divers samengestelde redactieraad.

De actualisering van de eindtermen gaat niet alleen over de leerinhouden. Minstens even belangrijk is het statuut dat deze eindtermen in de toekomst zullen krijgen en de impact hiervan op de onderwijspraktijk.

In deze publicatie wakkeren verschillende topauteurs het debat aan over de architectuur van de eindtermen. Volgende pertinente vragen komen aan bod:

  • Is het voldoende om de eindtermen na te streven (inspanningsverbintenis) of moeten ze in alle omstandigheden bereikt worden (resultaatsverbintenis)? En wie stelt de resultaten vast?
  • Moet iedereen op hetzelfde tempo de eindtermen halen? Of is er ruimte voor flexibiliteit?
  • En wie bepaalt het antwoord op voorgaande vragen: de Vlaamse regering, de onderwijskoepels/-netten, de school of de individuele leerkracht?

Met bijdragen van topexperts Roger Standaert, Marc Van den Brande, Patrick Loobuyck, Rien Rouw, Luc De Man en Kris Denys. Lees hier de inhoudstafel.

Over de auteur(s)

LDM

Luc De Man

Luc De Man heeft een onderwijsloopbaan als leraar, schoolleider, inspecteur en hoofd van de Pedagogische begeleidingsdienst van het GO! Tot januari 2018 was hij voorzitter van de Raad SO bij de VLOR. Als onafhankelijk onderwijsexpert is hij hoofdredacteur van het onderwijskundig tijdschrift 'Beleid voeren in onderwijs' en redactielid bij 'Impuls' (Acco).   

Meer info
KD

Kris Denys

Kris Denys is beleidsmedewerker van OKO (Overleg Kleine Onderwijsverstrekkers).

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Luc De Man, Kris Denys
ISBN (print): 9782509028419
Verschijningsdatum: 2016-10-28
Type Digitaal Vastbladig boek

Ook interessant

Onderwijs

Van planlast naar planlust

Marc Van den Brande
Els Gallin

Bestel

Onderwijs

Wij weten van praten

Geertrui De Ruytter
Ann Martin

Bestel

Onderwijs

Architectuur maakt school

Luc De Man
Marianne Coopman

Bestel

Onderwijs

Vlaamse toetsen

Luc De Man
Kris Denys

Bestel

Onderwijs

Meer weten over (effectief) leren

Marc Van den Brande
Wouter Smets

Bestel

Onderwijs

Tucht voor onderwijspersoneel in stedelijk en gemeentelijk onderwijs

Hildegard Schmidt

Bestel