Menu

Doe-boek Samenwerking gemeente en OCMW

Hoe begin ik eraan?

door Chesney Callens, Pieter Sellenslagh, Roel Seurs

Prijs
€ 41.99
E-book met 5 persoonlijke downloads.
De juiste (leden)prijs wordt berekend na inloggen.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Lokale besturen wachten niet op de aangekondigde wettelijke initiatieven over de integratie van het OCMW in de gemeente om nu al volop werk te maken van samenwerking tussen gemeentebestuur en OCMW. Er komen steeds meer gezamenlijke secretarissen en financieel beheerders en zeker op het vlak van ondersteunende diensten willen lokale besturen samenwerken, veelal met het oog op besparingen of efficiëntiewinsten. Maar hoe begint u daar nu aan? Op die vraag wil dit praktische doe-boek een antwoord bieden. We gaan niet in op ideale modellen en juridische constructies, maar focussen op de vragen waar u mee worstelt: - Levert samenwerking wel op voor ons? - Rond welke thema’s kunnen of moeten we samenwerken? - Hoe organiseren we dat met de beperkte middelen en mensen die we hebben? Het doe-boek schetst verschillende scenario’s voor samenwerking en helpt u kiezen voor een gepaste aanpak in uw bestuur. We bieden een aantal tools die u kan gebruiken om uw organisatiecultuur en vertreksituatie te evalueren. Praktische vragenlijsten helpen u om uw samenwerkingsprojecten succesvol op te starten. De Doe-boeken zijn een reeks praktische gidsen, ontstaan in samenwerking met C-SMART (vroeger Cipal dv) en VVSG . De nadruk ligt op hands-on-praktijkgidsen die u helpen om diverse topics in het lokaal bestuur aan te pakken.

Over de auteur(s)

CC

Chesney Callens

Chesney Callens maakt deel uit van het team beleidsondersteuning bij de dienstverlenende vereniging Cipal. Ze zetten hun ruime praktijkervaring in verschillende lokale besturen en overheden in als troef om lokale besturen te begeleiden bij organisatieontwikkeling en e-government.

Meer info
PS

Pieter Sellenslagh

Pieter Sellenslagh maakt deel uit van het team beleidsondersteuning bij de dienstverlenende vereniging Cipal. Dit team zet hun ruime praktijkervaring in verschillende lokale besturen en overheden in als troef om lokale besturen te begeleiden bij organisatieontwikkeling en e-government.

Meer info
RS

Roel Seurs

Roel Seurs maakt deel uit van het team beleidsondersteuning bij de dienstverlenende vereniging Cipal. Dit team zet hun ruime praktijkervaring in verschillende lokale besturen en overheden in als troef om lokale besturen te begeleiden bij organisatieontwikkeling en e-government.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Chesney Callens, Pieter Sellenslagh, Roel Seurs
ISBN (print): 978-2-509-02731-3
ISBN (digitaal): 978-2-509-02732-0
Type Digitaal Vastbladig boek

Ook interessant

Bestuur & organisatie

Preventieve schorsing voor lokale besturen - Richtlijnen

Maureen Landtsheere

Bestel uw printeditie

Bestuur & organisatie

Pakket Tucht + Preventieve schorsing voor lokale besturen

Maureen Landtsheere

Bestel uw printeditie

Bestuur & organisatie

Tucht voor lokale besturen - Richtlijnen

Maureen Landtsheere

Bestel uw printeditie

Bestuur & organisatie

Wegwijs in het bijzonder comité voor de sociale dienst

Peter Hardy

Bestel uw printeditie

Beleid

13 Aug

#IMGent Summerclass: Moet het management bezig zijn met IT?

Locatie: Huis van het Nederlands, Nieuwland 9, 1000 Brussel

Prijs: € 90

Schrijf u in