Menu

Strategisch plannen in de sociale economie

door Febecoop Vlaanderen Brussel vzw

Prijs
40,-
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Is jouw markt volop in verandering? Staat jouw organisatie voor een groeispurt? Wijzigt jouw subsidiërende overheid drastisch de regelgeving die op jouw kernactiviteit van toepassing is? Dreigen jouw inkomstenbronnen op te drogen? Hebben jouw bestuur en medewerkers nood aan een duidelijke marsrichting? Dan kan je het best jouw strategie herbekijken.

Een weloverwogen strategie zorgt voor focus. Ze bereidt jouw organisatie voor op de toekomst, en houdt rekening met veranderende externe omstandigheden. Ze laat ook toe om gerichte keuzes te maken en de juiste middelen efficiënt in te zetten - om over een langere termijn succesvol de doelstellingen te kunnen realiseren. Voor organisaties die maatschappelijke meerwaarde beogen, komt het er uiteraard op aan om het delicate evenwicht te vinden tussen de sociale en bedrijfseconomische doelstellingen.

Zo’n strategie komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. Het opstellen van een strategie vergt grondig denkwerk, veel creativiteit en tegelijk een scherp oog voor de realiteit en het toepassen van een aantal goed gekozen technieken.

In deze publicatie vind je heel wat technieken, tools en tips om werk te maken van het proces van strategische planning in jouw maatwerkbedrijf. Je kan dit boek van de cover tot de achterflap lezen en zo een strakke methodiek volgen om het proces van strategische planning in jouw organisatie van A tot Z in goede banen te leiden.

Je kan er ook in grasduinen en inspiratie opdoen om rond je missie en visie te werken, jouw ondernemingswaarden scherp te stellen, jouw concurrenten aan een diepgaand onderzoek te onderwerpen of je te laten inspireren door een set van indicatoren met betrekking tot de kwaliteit van de arbeid.

Over de auteur(s)

FVBv

Febecoop Vlaanderen Brussel vzw

Febecoop Vlaanderen Brussel vzw promoot de waarden van de sociale en coöperatieve economie door belangenbehartiging op verschillende beleidsniveaus, studiewerk over (nieuwe) toepassingen van waarden gedreven sociale en coöperatieve economie en adviesverlening aan organisaties en ondernemingen van sociale en coöperatieve economie.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Febecoop Vlaanderen Brussel vzw
ISBN (print): 9782509038869
Verschijningsdatum: 2021-03-05
Aantal pagina’s: 128
Type Vastbladig boek

Ook interessant