Menu

Kansen voor kleuters

Basisboek voor GO!ed kleuteronderwijs

door Pedagogische Begeleidingsdienst GO!

Prijs
27,-
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Opgelet: het e-book is enkel geschikt om te lezen op een desktop.

In het GO! kleuteronderwijs bieden we kinderen alle kansen om ‘groot te groeien’ in hoofd, hart en handen. GO! professionals maken dagelijks werk van samen leren samenleven en bieden elke kleuter het beste onderwijs.

In dit basisboek beschrijven we hoe het kleuterteam kwalitatief de ontwikkeling van alle kleuters stimuleert door van de klas en school een rijke leer- en leefomgeving te maken, een doelgericht aanbod te voorzien dat zich naar de totale persoonsontwikkeling richt, de kleuters gericht te begeleiden en hun ontwikkeling breed op te volgen. We staan ook kort stil bij hoe het kleuterteam een sterke visie op GO!ed kleuteronderwijs kan uitwerken.

Met dit basisboek bieden we een spiegel om te reflecteren over de dagelijkse inspanningen die onderwijsprofessionals leveren om kleuters alle kansen te geven. We reiken een inspiratiebron aan met tips voor de kleuterpraktijk: het inrichten van de klas, werken met routines en thema’s, kracht halen uit de diversiteit van de klasgroep, werken met de GO! Planner, evaluatiemethodieken, een vlotte overgang naar het eerste leerjaar …

Deze publicatie richt zich naar iedereen die kleuters in een GO! basisschool helpt ‘groot groeien’. Ook studenten van de lerarenopleiding, lerarenopleiders, nascholers en iedereen met interesse voor het kleuteronderwijs vinden in deze publicatie het antwoord op de vraag naar hoe het GO! het ‘hart van het Referentiekader voor OnderwijsKwaliteit’, namelijk ‘ontwikkeling stimuleren’, concreet invult.

Lees hier de inhoudstafel.

Over de auteur(s)

PBG

Pedagogische Begeleidingsdienst GO!

De pedagogische begeleidingsdienst van het GO! biedt externe ondersteuning aan de onderwijsinstellingen, ontwikkelt initiatieven om de onderwijskwaliteit van de instellingen te bevorderen en stimuleert de initiatieven die de beroepsbekwaamheid van de personeelsleden van de instellingen versterken.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Pedagogische Begeleidingsdienst GO!
ISBN (print): 9782509039491
ISBN (digitaal): 9782509039552
Verschijningsdatum: 2021-06-15
Aantal pagina’s: 148
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Onderwijs

Leer Lokaal Verzamelmap

OVSG

Bestel

Onderwijs

Iedereen telt

Luc De Man
Marc Van den Brande

Bestel

Onderwijs, Personeel, Politie & veiligheid

Een job bij de politie | 7de editie (het oude: ik word politie-inspecteur)

Bart De Cocker
Fanny De Maeght
Kevin De Vlieger
Nathalie Adam

Bestel

Onderwijs

De toekomst van het onderwijs aan jonge kinderen

Bestel

Onderwijs

Gemeentelijk onderwijs: verzelfstandigen en samenwerken

Jurgen Bal

Bestel

Onderwijs

Zeg het maar

Vera Van de Velde

Bestel