Menu

Praktijkboek Patient Empowerment voor Zorgverstrekkers

Voor huisartsen, arts-specialisten, verpleegkundigen en andere zorgverstrekkers

door Edgard Eeckman, Lynn De Pelsmaeker

Prijs
19,-
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Patient Empowerment is geen vrijblijvend concept. Het heeft een zeer duidelijke betekenis én het vraagt om een specifiek gedrag van zorgvragers en zorgverstrekkers, in elk domein van de zorg. Dit zeer actuele praktijkboek richt zich tot zorgverstrekkers in de breedste betekenis van het woord (huisartsen, arts-specialisten, verpleegkundigen, paramedici …), maar ook tot de directies van zorgorganisaties (ziekenhuizen, centra voor GGZ, woonzorgcentra, revalidatiecentra …) en zelfs tot iedereen die in een zorgorganisatie werkzaam is.

Dit praktijkboek ‘Patient Empowerment voor Zorgverstrekkers’ onderscheidt zich door zijn uiterst concrete inslag. Het concept Patient Empowerment wordt precies gedefinieerd en vervolgens omgezet in een groot aantal zeer concrete tips. Daaruit kan elke zorgverstrekker zelf kiezen welke tip voor welke zorgvrager in een specifieke situatie aangewezen is. Dé zorgverstrekker en dé zorgvrager bestaan immers niet.

Het praktijkboek schrijft niet voor, het wil inspireren. Redacteurs Lynn De Pelsmaeker en Edgard Eeckman hebben de talrijke – soms kleine maar voor de zorgvrager vaak veelbetekenende – empowerende gedragselementen van zorgverstrekkers en zorgorganisaties gedistilleerd uit omvangrijke literatuur, uit focusgroepen en contacten met zorgvragers en uit gesprekken met zorgverstrekkers. Het doel is om tot een zorgvrager te komen die, als hij of zij dat wil, aan het stuur kan zitten van zijn eigen zorgproces. Daar is de zorgvrager bij gebaat, maar ook de zorgverstrekkers en de hele zorg.

Kortingen:

  • vanaf 25 ex.: 10% korting
  • vanaf 50 ex.: 20% korting
  • vanaf 100 ex.: 30% korting

Gelieve voor aankopen vanaf 25 ex. te mailen naar tine.mous@politiea.be.

 

Lees je graag ook meer over wetenschappelijke inzichten rond Patient Empowerment? Koop dan hier de combinatie van het praktijkboek en het handboek 'Balanceren tussen macht en onmacht' (10% korting).

Over de auteur(s)

EE

Edgard Eeckman

Prof. Edgard Eeckman studeerde communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel en is doctor in de media- en communicatiestudies. Hij is sinds 2005 communicatiemanager van het Universitair Ziekenhuis Brussel. Voorheen was hij enquêteur, journalist, hoofd van de dienst communicatie van het Belgische Rode Kruis en communicatieadviseur. Hij is gastprofessor over ‘patient empowerment’ aan de Erasmushogeschool Brussel en als wetenschapper aangesloten bij de onderzoeksgroep CEMESO, de VUB-onderzoeksgroep over Cultuur, Emancipatie, Media en Samenleving.

Meer info
LDP

Lynn De Pelsmaeker

Lynn De Pelsmaeker heeft reeds 20 jaar patiëntenervaring en kent als geen ander het belang van Patient Empowerment. Als patiëntenvertegenwoordiger in de GGZ en somatische sector enerzijds en bestuurslid van het Vlaams Patiëntenplatform anderzijds, sensibiliseert ze de zorgsector om open te staan voor geëmpowerde zorgvragers en hen de nodige tools te bieden om zelf aan het stuur van hun zorg te zitten. Regelmatig schetst ze als gastspreker of -schrijver wat er leeft bij zorgvragers. Thema’s die haar nauw aan het hart liggen zijn onder meer zingeving in de zorg, patiëntenrechten & empowerment, hiaten en drempels in het zorglandschap signaleren, doelgerichte zorg, euthanasie in een niet-terminale context en het belang van patiëntenparticipatie en ervaringskennis binnen zorgorganisaties. Lynn zet zich als vrijwilliger in voor de vzw Patient Empowerment.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Edgard Eeckman, Lynn De Pelsmaeker
ISBN (print): 9782509041760
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Zorg & welzijn

CLEVER doelen bepalen in de eerste lijn

Patricia De Vriendt
Vanessa Gauwe
Dominique Van de Velde

Bestel

Zorg & welzijn

Verbindende communicatie

Els Van Beveren

Bestel

Zorg & welzijn

Volgboekje kinderopvang (pakket van 15)

Bestel

Zorg & welzijn

Buiten de lijnen kleuren

Els Messelis
Jan Van Velthoven

Bestel

Zorg & welzijn

Patient Empowerment: handboek + praktijkboek

Edgard Eeckman
Lynn De Pelsmaeker

Bestel