Menu

De rol van externen bij kwaliteitszorg

Vreemde ogen doen spreken

door Geertrui De Ruytter, Jan Vanhoof

Prijs
39,-
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Abonnement op de reeks

Dit boek maakt deel uit van onze reeks Beleid voeren in het onderwijs. Abonnees op deze reeks ontvangen drie pockets per jaar aan voordeeltarief van 30 euro per pocket. Het abonnement is jaarlijks opzegbaar.

In de reeks diepen we actuele thema’s uit die raakvlakken hebben met zowel onderwijsbeleid als school- en klaspraktijk. Voor leerkrachten, directeurs, schoolbestuurders, lerarenopleiders, beleidsverantwoordelijken en iedereen die zich betrokken voelt bij hedendaagse ontwikkelingen in het onderwijs. Gastauteurs leveren kwaliteitsvolle bijdragen op basis van hun expertise en ervaring, de coördinatie is in handen van een divers samengestelde redactieraad.

Dit boek verheldert hoe een externe blik van betekenis kan zijn in de kwaliteitszorg van scholen. Het is doordrongen van het idee dat het ontmoeten van visies en perspectieven van externen een organisatie in beweging kan krijgen en houden - en kan inspireren tot kwaliteitsvol onderwijs.

Vreemde ogen doen dus spreken. Deze publicatie omvat bewust zowel conceptuele als zeer praktijkgerichte bijdragen. Het wil vanuit verscheidene invalshoeken kaders bieden en tot reflectie en discussie aanzetten. Leraren, schoolleiders, pedagogisch begeleiders en academici nemen het woord. Ze getuigen elk vanuit de eigen context over hoe de rol van externen bij kwaliteitszorg in het onderwijs ingevuld kan worden.

Bekijk hier de inhoudstafel.

Over de auteur(s)

GDR

Geertrui De Ruytter

Geertrui De Ruytter is pedagogisch adviseur basisonderwijs bij OVSG vzw (Onderwijskoepel van Steden en Gemeenten). Ze heeft een master en een doctoraat in de wijsbegeerte (KUL).

Meer info
JV

Jan Vanhoof

Jan Vanhoof is als hoofddocent en onderzoeker verbonden aan het Instituut voor Onderwijs- en Informatiewetenschappen (IOIW) van de Universiteit Antwerpen. Hij is er actief binnen de onderzoeksgroep EduBROn. Zijn onderzoeksactiviteiten richten zich op kwaliteitszorg en schoolbeleid en in het bijzonder op de geïnformeerde beleidsvoering door scholen. Dat vertaalt zich bijvoorbeeld in onderzoek naar zelfevaluatie en informatiegebruik in scholen. 

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Geertrui De Ruytter, Jan Vanhoof
ISBN (print): 9782509030023
Verschijningsdatum: 2017-06-19
Type Digitaal Vastbladig boek

Ook interessant

Onderwijs

Van planlast naar planlust

Marc Van den Brande
Els Gallin

Bestel

Onderwijs

Wij weten van praten

Geertrui De Ruytter
Ann Martin

Bestel

Onderwijs

Architectuur maakt school

Luc De Man
Marianne Coopman

Bestel

Onderwijs

Vlaamse toetsen

Luc De Man
Kris Denys

Bestel

Onderwijs

Werken aan kwaliteit op school

Gilbert Deketelaere

Bestel

Onderwijs

Meer weten over (effectief) leren

Marc Van den Brande
Wouter Smets

Bestel