Leer Lokaal Verzamelmap

https://www.politeia.be/web/image/product.template/15334/image_1920?unique=fee7f32

93,40 € 93.4 EUR 93,40 €

93,40 €

Not Available For Sale

    Deze combinatie bestaat niet.

    Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

    Samenvatting

    Leer Lokaal is het nieuwe leerplan van OVSG voor de hele basisschool en het doelenkader voor de buitengewone basisschool. Aan de hand van dit leerplan maak je werk van hedendaags, kwaliteitsvol en zorgzaam lokaal onderwijs dat al je leerlingen optimale kansen geeft.  

    • Vijf bouwstenen vormen het fundament: totale persoonlijkheidsontwikkeling, kenniscreatie, samenhang via geïntegreerd werken, continue ontwikkeling en leerlingenbegeleiding.
    • Via het leerplan kunnen schoolteams de ontwikkelingsdoelen en eindtermen met hun leerlingen bereiken. Leer Lokaal werkt het curriculum voor de basisschool uit in negen herkenbare leergebieden: ik en de wereld, Nederlands, Frans, wiskunde, kunst en cultuur, gezondheid, digitale competenties, sociaal-relationele competenties en leercompetenties.
    • Elk leergebied wordt uitgewerkt in thema’s en leerlijnen. De leerlijnen beschrijven stapsgewijs hoe de leerling groeit. Leer Lokaal werkt volgens de principes van een spiraalcurriculum: er is veel aandacht voor herhaling, nieuwe leerstof wordt gekoppeld aan eerder gegeven leerstof en de complexiteit neemt toe.
    • Om optimaal te kunnen werken met de diversiteit binnen je klasgroep en elke leerling te bieden wat die nodig heeft, zijn er naast de basisleerlijnen en attitudes ook ondersteunings- en verdiepingsleerlijnen. Aan scharniermomenten (zoals overgang van kleuter- naar lager onderwijs) besteden we specifieke aandacht. Dat alles biedt teams de mogelijkheid om het leerplan af te stemmen op hun eigen pedagogisch project en de lokale context.

    De verzamelmap Leer Lokaal brengt alle materiaal samen in een handige map: de visietekst, de volledige leerlijnen (basis, attitudes, ondersteuning en verdieping) en een handige poster die in één oogopslag een overzicht biedt. Daarnaast zijn de leerlijnen ook online raadpleegbaar (www.ovsg.be).


    Over de Auteur(s)


    Product Specificaties

    ISBN :
    N/A
    Verschijningsdatum:

    01-09-2023

    Tags :

    Ook interessant

    Leerplan Frans GO!

    14,15

    Leerplan LO GO!

    14,15

    Leerplan Media GO!

    14,15

    Leerplan Muzische vorming GO!

    14,15

    Leerplan Nederlands GO!

    14,15

    Leerplan Wereldoriëntatie GO!

    14,15