een leidraad voor diëtisten en andere zorgverleners
door Marleen Van Loo, Ellen Schutyser
Voeding is een basisbehoefte voor iedereen, en niet in het minst voor onze oudere bevolking.
Voor een grote groep ouderen kan een gezonde evenwichtige en smakelijke voeding als onderdeel van een gezonde leefstijl een bijdrage leveren aan gezondheid en welzijn. Voor fragiele en afhankelijke ouderen is kwaliteitsvolle voedingszorg op maat essentieel. Om de toenemende vergrijzing en verzilvering van onze bevolking binnen de gezondheidszorg adequaat aan te pakken, is het welzijn van ouderen zo veel en zo lang mogelijk behouden of optimaliseren het ultieme streefdoel.
Dit boek wil een inspiratiegids zijn voor studenten voedings- en dieetkunde, diëtisten en andere zorgverleners. In de overtuiging dat ‘evidence based werken’ een voorwaarde is voor goede voedingszorg, lieten wij ons inspireren door een waaier aan wetenschappelijke literatuurbronnen. Naast eerder theoretische achtergronden, gebaseerd op wetenschappelijke literatuur, worden er in het boek ook praktische tips en tools aangereikt, aangevuld met webverwijzingen voor extra informatie en praktijkvoorbeelden.
Aan de hand van het levensverhaal van Anna en Bert willen we ook onze ouderen zelf een stem geven, want zij zelf zijn het belangrijkst in dit verhaal.
Het boek is een uitnodiging om in gesprek te gaan met ouderen, hun familie, mantelzorgers, professionals en beleidsmakers en in overleg te zoeken naar oplossingen op maat. Want ‘de oudere’, ‘de oplossing’ en ‘één eenvormig advies’ bestaan niet.
Dit boek wil een antwoord bieden op volgende vragen:
Auteur(s): | Marleen Van Loo, Ellen Schutyser |
ISBN (print): | 978-2-509-04310-8 |
Verschijningsdatum: | 2023-09-15 |
Type | Vastbladig boek |
Zorg & welzijn
Zorg & welzijn
Zorg & welzijn
Zorg & welzijn
Zorg & welzijn
Zorg & welzijn