Menu

Samen zorgen, slim plannen

Leer hoe verschillende disciplines samenwerken en sterk inzetten op vroegtijdige zorgplanning. | Toolbox interprofessionele werkvormen

door Palliatieve Zorg Vlaanderen

Prijs
45,-
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

‘Samen zorgen, slim plannen’ is een toolbox die bestaat uit een werkvormenbundel en bijhorende ondersteunende tools. De werkvormen zijn opgemaakt op basis van onderzoek van Palliatieve Zorg Vlaanderen, met behulp van materialen en bevindingen van het RadboudUMC Nijmegen en ZonMWNederland. De toolbox leert hoe verschillende zorgdisciplines onderling, maar ook met de zorgvrager en mantelzorger kunnen samenwerken.

De context van vroegtijdige zorgplanning wordt hierbij niet uit de weg gegaan. Elke werkvorm kent een terugkerende opbouw waarmee concrete handvaten worden geboden aan zorgprofessionals, teams en opleiders van alle zorgberoepen.

Dit boek is tot stand gekomen uit een samenwerking met verschillende partners en onder impuls en financiële steun van het Agentschap Zorg en Gezondheid van de Vlaamse overheid. Een aanrader voor iedereen die vanuit een interprofessionele vroegtijdige zorgplanning de wensen van een zorgvrager wil achterhalen en er gepast aan tegemoet wil komen.

Over de auteur(s)

PZV

Palliatieve Zorg Vlaanderen

Palliatieve Zorg Vlaanderen is een organisatie die de verschillende zorgverleners, organisaties en mantelzorgers die dagelijks instaan voor palliatieve zorg ondersteunt.    Wij zijn een koepel- en netwerkorganisatie. Onze focus ligt op de professionele zorgverleners en de mantelzorgers: voor hen werken we rechtstreeks. Ons hart ligt bij de patiënt en zijn naasten. Een kwaliteitsvolle palliatieve zorg voor elke burger, dat is ons doel. Samen met onze partners willen we zoveel mogelijk ondersteuning bieden en kennis delen, op basis van wetenschappelijk onderzoek en de praktijkervaring en expertise van onze leden. Vanuit deze kennis beïnvloeden we ook het beleid om de juiste context te creëren voor palliatieve zorg, onder meer door een betere financiering en regelgeving en een verdere inbedding van palliatieve zorg in het onderwijs.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Palliatieve Zorg Vlaanderen
ISBN (print): 978-2-509-04328-3
Verschijningsdatum: 2023-10-26
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Zorg & welzijn

Groen, je mentale boost

Herman Vereycken
Tamara van Reijen

Bestel

Zorg & welzijn

't Klikt

Maite Mallentjer

Bestel

Zorg & welzijn

Het Rijk der Spelen

Ann Steverlynck
Simon Wemel

Bestel

Zorg & welzijn

Bewegen tijdens en na kanker

Marie Crabbé
Vicky Van Stappen
Ine De Clerck
Dimitri Vrancken

Bestel

Zorg & welzijn

Voed je brein

Yves Meersman

Bestel

Zorg & welzijn

Gids PVF

Onafhankelijk Leven vzw

Bestel