Communicatie troef

https://www.politeia.be/web/image/product.template/16171/image_1920?unique=c745586

32,08 € 32.08 EUR 32,08 €

32,08 €

Not Available For Sale

    Deze combinatie bestaat niet.

    Samenvatting

     

    Voorintekenactie: bestel het boek nu al en betaal 34 euro i.p.v 39 euro (het boek wordt u dit najaar bezorgd zodra beschikbaar)

    Het boek is ook inbegrepen in het symposium ‘Communicatie, troef bij de fundamentele transitie van onze zorg’.

    De zorgsector staat voor fundamentele veranderingen. Vandaag moeten ook zorgorganisaties wendbaar zijn, luisterend naar de behoeften van samenleving, burgers, zorgvragers … De uitdaging: je doorlopend aanpassen en tegelijk je eigenheid behouden.

    Het beleid van een zorgorganisatie kan vandaag niet meer in de beslotenheid van een directiekamer worden uitgestippeld om daarna intern en extern top-down te worden opgelegd. Efficiënt functioneren is essentieel, maar volstaat niet. De zorgorganisatie moet zich continu verantwoorden en haar visie, beleid en werking beargumenteren, verdedigen, uitleggen en indien nodig bijsturen. Intern en extern dient er continu draagvlak gecreëerd te worden. Dit maakt van communicatie een belangrijk beleidsinstrument. Communicatie is rechtstreeks gekoppeld aan de strategie van de zorgorganisatie en van al haar beslissingnemers op alle niveaus.

    Communicatie troef! behandelt de bouwstenen van strategische en dus doeltreffende communicatie in en door zorgorganisaties. Het richt zich tot de brede waaier van organisaties in de zorg (ziekenhuizen, woonzorgcentra, instellingen in de geestelijke gezondheidszorg, revalidatiecentra …). Het is geen doe-boek, ook al zet het de bakens uit voor een doeltreffende uitvoering. Wel zoomt het in op de basisvoorwaarden om de communicatie ook duurzaam en doeltreffend te maken. Doeltreffend communiceren in en door zorgorganisaties is in de eerste plaats een zaak van attitude en manier van denken.

    Het boek is gecoördineerd en geschreven door professionals uit de praktijk. Bijna elk hoofdstuk is geschreven door twee auteurs. Samen vormen de hoofdstukken één verhaal, één visie, één consistente aanpak. Het boek vormt een grondig geheel dat de meest essentiële communicatievraagstukken behandelt.

    Strategische communicatie is vandaag de dag voor een zorgorganisatie geen bijzaak, maar een kwestie van overleven: wie niet adequaat communiceert, zal er eerder vroeg dan laat toe worden gedwongen. Het is geen dreiging, wél een opportuniteit. Doeltreffende communicatie is een troef!

    Communicatie troef! is uniek: er bestaat op dit ogenblik geen vergelijkbaar Nederlandstalige publicatie die de bouwstenen van zorgcommunicatie analyseert op het niveau van de zorgorganisatie.