Menu

Gids orgaandonatie

Leidraad voor steden, gemeenten en lokale diensten

door Eline Cautaerts, Liesbet Lauwereys

Prijs
30,-
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Veel landgenoten staan op de wachtlijst voor een of meerdere organen. We moeten daarom blijven inzetten op de verruiming van het aantal donoren. Dat kan door het aanmoedigen van de registratie als potentiële donor na overlijden, via sensibilisering bijvoorbeeld. Maar ook op kleinschaliger niveau liggen er opportuniteiten, zoals op het niveau van de gemeenten, want zij staan dicht bij de burger en zorgen voor de registratie als orgaandonor.

Deze content wilt een hulpmiddel zijn voor de ambtenaar of eender wie bezig is met orgaandonatie. Door het geven van alle nodige informatie en via enkele getuigenissen wordt geschetst hoe de huidige situatie in België is. Daarnaast krijgt u handige tips om het registeren van burgers als orgaandonor te bevorderen. Zet u zich mee in voor iets levensbelangrijks?

 

Ook beschikbaar in

Over de auteur(s)

EC

Eline Cautaerts

Eline Cautaerts maakt deel uit van het team achter De Maakbare Mens vzw. Deze organisatie werkt kritisch rond technieken die de mens kunnen veranderen, genezen en verbeteren. De Maakbare Mens wil mensen in staat stellen om geïnformeerde keuzes te maken over de maakbaarheid van hun leven. Ze vertrekken hiervoor steeds vanuit de humanistische waarden.

Meer info
LL

Liesbet Lauwereys

Liesbet Lauwereys maakt deel uit van het team achter De Maakbare Mens vzw. Deze organisatie werkt kritisch rond technieken die de mens kunnen veranderen, genezen en verbeteren. De Maakbare Mens wil mensen in staat stellen om geïnformeerde keuzes te maken over de maakbaarheid van hun leven. Ze vertrekken hiervoor steeds vanuit de humanistische waarden.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Eline Cautaerts, Liesbet Lauwereys
ISBN (print): 9782509030009
Verschijningsdatum: 2017-09-21
Formaat: 160 x 240mm
Aantal pagina’s: 72
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Zorg & welzijn

Lokaal overleg kinderopvang - cahierreeks Kinderopvang

Sofie Delcourt

Bestel

Zorg & welzijn

Handleiding dementievriendelijke gemeenten

Veerle Baert

Bestel