Gemeentelijke administratieve sancties

https://www.politeia.be/web/image/product.template/13506/image_1920?unique=08f7533

83,96 € 83.96000000000001 EUR 83,96 €

83,96 €

Not Available For Sale

    Deze combinatie bestaat niet.

    Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

    Samenvatting

    Gemeentelijke administratieve sancties zijn de laatste jaren een effectief middel gebleken in de strijd tegen overlast. De lijst met strafbare inbreuken wordt alsmaar langer, de leeftijdsgrens voor sancties wordt stelselmatig verlaagd, maar wat zijn de wettelijke grenzen waarbinnen men kan werken? Heel wat gemeenten, mandatarissen en ambtenaren stellen zich vragen over het toepassingsgebied van de wet, over de positie van de ambtenaar, over de aansluiting bij het politiebeleid en de capaciteit van de politiediensten.

    Kan de gemeente nachtlawaai administratief beboeten? Wie kan gemeentelijke administratieve sancties opleggen en wie mag de inbreuken vaststellen? Kan een gemeenschapswacht-vaststeller het identiteitsbewijs van een overtreder opvragen? In welke gevallen kan de gemeente diefstal zelf bestraffen? Wat is de rol van het parket in deze procedure?

    Op deze en tal van andere vragen geeft deze content een antwoord. De inhoud is bedoeld voor de gemeentelijke mandataris die de mogelijkheden van de gemeentelijke administratieve sancties wil nagaan, voor het college dat de maatregelen wil toepassen, maar ook voor de individuele ambtenaar die de vaststellingen moet doen. De bijgevoegde modellen zorgen ervoor dat het systeem van de administratieve sancties op een correcte en efficiënte manier geïntegreerd kan worden in het gemeentelijke beleid tegen overlast. Kortom, een handige leidraad voor iedereen die van ver of dichtbij betrokken is bij de toepassing van de gemeentelijke administratieve sancties.



    Product Specificaties

    ISBN :
    N/A
    Verschijningsdatum:

    01-01-2005