Menu

Maak plaats voor kenniswerk

Hoe de fysieke werkplek het verschil kan maken voor creativiteit en innovatie

door Elke Wambacq, Filip Callewaert, Thomas De Spiegelaere, Anton Maes, Michaël Van Damme

Prijs
49,-
E-book met 5 persoonlijke downloads.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

In deze publicatie bekijken we aan de hand van cases en theorie hoe we de fysieke werkplek strategisch kunnen inzetten om aan de nieuwe organisatie te bouwen, waar informatie, creativiteit en innovatie centraal staan.

Dit boek is onderdeel van de reeks Het nieuwe organiseren: alles even in formatie. De reeks kadert zich in een wereld die hyperdynamisch en onvoorspelbaar geworden is en die zich kenmerkt door snelle veranderingen, onzekerheid, complexiteit en ambiguïteit. In deze wereld is ‘organiseren’ meer dan ooit ‘structureren’.

Verschillende structuren samen vormen onze organisaties. En die zijn altijd uniek. Maar vandaag staan die structuren meer dan ooit onder druk. Het is ook voelbaar dat pas nu het informatietijdperk echt doorbreekt – alles is genetwerkte, vloeiende informatie. Om met die graad van complexiteit te kunnen omgaan, zijn we genoodzaakt om de manier waarop we ons organiseren helemaal te herzien: anders informatie beheren, anders leidinggeven en nieuwe processen een plaats geven.

Meer en meer staan we stil bij ‘het anders samenwerken’. Er duiken nieuwe technologieën op met nieuwe mogelijkheden die ons in staat stellen ons document-denken compleet te herzien. Hierbinnen dringt plaats- en tijdsonafhankelijk werken zich op als focus, omdat we er vandaag minder en minder in slagen om een volledig werkteam op hetzelfde moment in dezelfde ruimte te krijgen om een probleem aan te pakken en op te lossen.

Over de auteur(s)

EW

Elke Wambacq

Elke Wambacq is na een carrière in de overheid samen met Nancy De Vogelaere zaakvoerder bij Dinobusters.

Meer info
FC

Filip Callewaert

Tot voor kort verantwoordelijke Informatiebeheer in het Havenbedrijf Antwerpen.  Momenteel besteedt hij het gros van de tijd aan projecten organisatieontwikkeling, fysieke en digitale werkplekken.   Verder verzorgt hij diverse workshops, conferenties, keynotes, lezingen rond deze topics, en hij is auteur voor en editor van de reeks "Het Nieuwe Werken - alles even in formatie". Dit jaar verschijnt daarin het tweede boek - "De kracht van open werk", na "Maak plaats voor kenniswerk" in 2018. website: Silobusters.be

Meer info
TDS

Thomas De Spiegelaere

Thomas De Spiegelaere is licentiaat geschiedenis en master in de rechten. Hij deed jarenlang ervaring op bij de FOD Mobiliteit en Vervoer als woordvoerder en bezieler van diverse projecten rond dienstverlening en change management (NWOW). Thomas richtte mee Club35 op, waar jonge ambtenaren werken aan een vernieuw(en)de overheid. Hij is lid van de raad van bestuur van VVBB.

Meer info
AM

Anton Maes

Anton Maes is organisatiepsycholoog en expert in veranderingsmanagement, interne communicatie en strategische werkplekontwikkeling: het ontwikkelen van werkomgevingen op maat van de gewenste cultuur en strategie van een organisatie. Hij heeft een achtergrond als communicatiespecialist en ontwikkelde de afgelopen jaren werkplekconcepten op maat voor zowel grote ondernemingen als voor de overheid. Hierbij richt hij zich op het begrijpen en bijsturen van het gedrag van gebruikers. Anton hecht erg veel belang aan een evidence based-benadering en dit vertaalt zich in contacten met universiteiten, hogescholen en onderzoekscentra zoals het CFPB in Delft. Hij is een enthousiast spreker en ervaren lesgever. Sinds 2010 is hij bezieler van het consultancybedrijf brainmove dat talloze grote organisaties heeft begeleid op weg naar een nieuwe werkomgeving gekoppeld aan een andere manier van werken.

Meer info
MVD

Michaël Van Damme

Michaël Van Damme is experimenteel psycholoog. In het kader van zijn doctoraat aan de Universiteit Gent bestudeerde en experimenteerde hij rond creativiteit en innovatie in teams en organisaties. Michaël heeft een unieke expertise in de wetenschap achter teaminnovatie, groepsdynamica, charisma, humor en gedragsverandering. Hij is gepassioneerd om deze onderbouwde kennis te vertalen naar tools, technieken en interventies om gedragsverandering teweeg te brengen. Daarvoor richtte hij in 2015 een Spin-off op van de Universiteit Gent: The Forge.

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Elke Wambacq, Filip Callewaert, Thomas De Spiegelaere, Anton Maes, Michaël Van Damme
ISBN (print): 9782509032270
ISBN (digitaal): 978-2-509-03228-7
Verschijningsdatum: 2018-05-15
Formaat: 160x240mm
Aantal pagina’s: 250
Type Digitaal Vastbladig boek

Ook interessant