Menu

Praktijkboek tuintherapie (map)

Betekenisvolle groenactiviteiten binnen de ouderenzorg

door Terra-Therapeutica

Prijs
69,-
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Tuintherapie en therapeutische tuinen zijn binnen het Vlaamse zorglandschap voorlopig nog onbekende begrippen. In deze praktijkmap leer je wat de begrippen precies omvatten en wat de betekenis is van therapeutisch tuinieren binnen de ouderenzorg, vanuit een theoretische en wetenschappelijke achtergrond. Wat zijn de voordelen van groenactiviteiten, en wat is er haalbaar in woonzorgcentra?

In veel woonzorgcentra is actief tuinieren geen evidentie voor alle bewoners. Daarom bespreken we in deze praktijkmap hoe we de buiteninrichting zo aangenaam en veilig mogelijk kunnen maken. Huiselijkheid, geborgenheid, zintuiglijke prikkeling en natuurbeleving zijn daarbij essentieel. Via een ontwerpvoorbeeld van een therapeutische tuin tonen we aan hoe we die elementen op een haalbare manier kunnen vertalen in de ruimte.

Daarnaast bevat de map ook vijftig handige, kant-en-klare fiches met grondig uitgewerkte voorbeelden van groenactiviteiten. Zo kunt u er meteen in uw eigen woonzorgcentrum mee aan de slag gaan!

Al deze informatie wordt aangeboden in een handige ringmap, zodat u de fiches er ook eenvoudig uit kan nemen om ze te gebruiken.  

Over de auteur(s)

T

Terra-Therapeutica

Terra-Therapeutica is een vzw die zich inzet voor het op de kaart zetten van tuintherapie en therapeutische tuinen in Vlaanderen, o.a. via voordrachten, ondersteuning & advies. Ze bundelen de kennis, methodieken en expertise hieromtrent. Daarnaast ijveren ze voor het uitbouwen van een opleiding (tuintherapie en ontwerp therapeutische tuinen).

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Terra-Therapeutica
ISBN (print): 9782509032560
Verschijningsdatum: 2018-10-23
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Zorg & welzijn

Therapeutische tuinen

Terra-Therapeutica

Bestel

Zorg & welzijn

Corona: een momentum voor de woonzorgcentra

Robert Geeraert

Bestel

Zorg & welzijn

Hartverwarmers

Maite Mallentjer
Frederik Vincx

Bestel

Zorg & welzijn

Trots op onze ouderenzorg

Robert Geeraert

Bestel

Zorg & welzijn

Maakt dementie onbekwaam?

Erik Langerock

Bestel

Zorg & welzijn

Levensmoeheid bij ouderen

Robert Geeraert

Bestel