Menu

Slim gedeeld: Wegwijzer over het slim delen van schoolinfrastructuur

door Verenigde Verenigingen

Prijs
40,-
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Ruimte delen is ruimte creëren. In de toekomst is het dus van groot belang dat schoolinfrastructuur buiten de schooluren ook voor andere doeleinden kan worden gebruikt. Scholen hebben namelijk een belangrijke functie als maatschappelijk vastgoed en als kloppend hart voor de hele buurt.

Deze content is het resultaat van een project waarbij de Verenigde Verenigingen samen met partners één jaar lang op zoek ging naar goede voorbeelden en tips om het delen van schoolinfrastructuur te stimuleren. Dit gebeurde vanuit de vaststelling dat de belangrijkste drempel voor scholen is dat ze niet weten hoe ze eraan moeten beginnen, terwijl de wil vaak wel aanwezig is.

De content wil een bron van informatie zijn voor wie meer wil weten over het delen van schoolinfrastructuur, maar ook voor wie er concreet mee aan de slag wil gaan. Geïnteresseerden vinden er suggesties voor het aanpakken van juridische en organisatorische uitdagingen. Ze vinden handige voorbeeldcontracten en no-nonsense tips van pioniers.

De content geeft aan dat scholen er niet alleen voor staan en dat het loont om te kijken naar andere scholen en de dialoog aan te gaan met verenigingen of lokale besturen. Doe jij mee?

Ook beschikbaar in

Over de auteur(s)

VV

Verenigde Verenigingen

'De Verenigde Verenigingen' is het netwerk en de spreekbuis van middenveldorganisaties in Vlaanderen. Ze ontwikkelt haar werking voornamelijk vanuit en via deze kernorganisaties: 11.11.11, Vlaams ABVV, ACLVB, ACV, beweging.net, Bond Beter Leefmilieu, Minderhedenforum, De Federatie (Sociaal-Cultureel Werk), Gezinsbond, Christelijke Mutualiteit (CM), Socialistische Mutualiteit (NVSM), Vlaamse Jeugdraad, Netwerk Tegen Armoede en de Vlaamse Sportfederatie. Het open netwerk is opgezet voor en door middenveldorganisaties, die de krachten willen bundelen, willen leren van elkaar en uitwisseling en samenwerking belangrijk vinden. (www.deverenigdeverenigingen.be). ‘De Verenigde Verenigingen’ stimuleert uitwisseling tussen middenveldorganisaties en bundelt hun krachten in functie van meer invloed en bredere erkenning voor de maatschappelijke taken van middenveldorganisaties bij beleid en samenleving.  ‘de Verenigde Verenigingen’ realiseert haar opdrachten door – vraaggedreven en altijd in samenwerking met middenveldorganisaties – de best geschikte initiatieven te nemen of activiteiten te organiseren.   

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Verenigde Verenigingen
ISBN (print): 9782509032089
Verschijningsdatum: 2018-04-25
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Onderwijs

Van planlast naar planlust

Marc Van den Brande
Els Gallin

Bestel

Onderwijs

Wij weten van praten

Geertrui De Ruytter
Ann Martin

Bestel

Onderwijs

Architectuur maakt school

Luc De Man
Marianne Coopman

Bestel

Onderwijs

Vlaamse toetsen

Luc De Man
Kris Denys

Bestel

Onderwijs

Meer weten over (effectief) leren

Marc Van den Brande
Wouter Smets

Bestel

Onderwijs

Tucht voor onderwijspersoneel in stedelijk en gemeentelijk onderwijs

Hildegard Schmidt

Bestel