Menu

Lokale politiek en democratie: 40 stemmen over stad en gemeente

door Filip De Rynck, Jan Van Alsenoy

Prijs
35,-
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Hoe zie je de toekomst van het lokale bestuur of ruimer nog van het lokale in onze complexe samenleving? Kunnen burgemeesters de wereld redden door in te zetten op duurzaamheid en diversiteit? Kunnen we de democratie vanuit het lokale niveau vernieuwen? Of is versterking van het lokale het goed klinkende excuus om de solidariteit op de helling te zetten?

Dit waren de vragen van de samenstellers van deze content aan een veertigtal professionals en liefhebbers van stad en gemeente. Schrijvers, academici, politici, activisten en filosofen schreven hun opinie neer, heel divers van toon, stijl en inhoud. Maar keer op keer een mening die doet nadenken.

Een reeks thema’s – van de decentralisatietendens tot lokale bestuurskracht – komt aan bod. Filip De Rynck rondt deze inhoud af met een essay, een reflectie over de toekomst van stad en gemeente. Zijn beschouwingen over lokale autonomie, lokale politiek en lokale democratie nodigen uit om mee te denken over het vormgeven van de concrete utopie van het lokale bestuur.

Over de auteur(s)

FDR

Filip De Rynck

Filip De Rynck (°1956) is hoogleraar bestuurskunde aan de UGent. Zijn onderzoeksvelden zijn vooral de organisatie en werking van lokale besturen, steden en stedenbeleid, burgerparticipatie, binnenlands bestuur en beleidsnetwerken.  

Meer info
JVA

Jan Van Alsenoy

Jan Van Alsenoy was tot 2017 directeur Beweging bij de Vereniging van Vlaamse Steden & Gemeenten (VVSG).

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Filip De Rynck, Jan Van Alsenoy
ISBN (print): 9782509029461
Verschijningsdatum: 2017-01-23
Formaat: 148 x 210mm
Aantal pagina’s: 160
Type Vastbladig boek

Ook interessant

Onderwijs, Politiek

Kiezen voor een lokaal onderwijsverhaal

Bestel

Bestuur & organisatie, Communicatie & informatie, Omgeving, Personeel, Politiek, Recht, Sociaal beleid & werk

Extenso

Bestel