Menu

Kwaliteitszorg op school 2.0

Praktische kaders en handvatten

Prijs
43.50
E-book met 5 persoonlijke downloads.
De juiste (leden)prijs wordt berekend na inloggen.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Kwaliteitszorg op school is een huis met vele kamers. Met verschillende bouwstenen kun je als team een uniek kwaliteitszorgtraject op de rails zetten dat leidt tot een unieke school.

Er zijn heel wat factoren die een rol spelen bij de aanpak van kwaliteitszorg: de beginsituatie van de school, de meest dringende noden, de dynamiek binnen het team, je eigen ervaring, enzovoort. Je kunt kwaliteitszorg bovendien toepassen op het volledige schoolbeleid of je kunt kiezen voor het uitwerken van een deelaspect in de klas, binnen een graad of binnen een structuuronderdeel.

In deze publicatie wordt uitgelegd wat kwaliteitszorg is, hoe het proces zich voltrekt en hoe je ermee omgaat aan de hand van de PDCA-cirkel. Je vindt er een concreet praktijkvoorbeeld zowel voor het basis- als het secundair onderwijs en in de bijlagen zit ook een set DODO-vragen.

Tips, aanbevelingen en valkuilen maken het boek praktisch bruikbaar voor elke onderwijsinstelling. Elke school, academie of centrum kan het stappenplan kiezen dat het best past bij zijn werkwijze en visie op kwaliteitszorg.

Kwaliteitszorg op school is een basisdocument dat een gemeenschappelijk referentiekader biedt. Beschrijven van ervaringen, bespreken van strategieën, discussie, teamwerk, reflectie en intervisie tussen en binnen scholen kunnen een waardevolle aanvulling zijn bij deze publicatie. Dit boekt maakt deel uit van de themareeks 'op school'.

Productspecificaties

Auteur(s):
ISBN (print): 9782509033499
ISBN (digitaal): 978-2-509-03395-6
Verschijningsdatum: 2018-12-10
Formaat: 210 x 210mm
Aantal pagina’s: 108
Type Digitaal Vastbladig boek

Ook interessant

Onderwijs

De rol van externen bij kwaliteitszorg

Geertrui De Ruytter
Jan Vanhoof

Bestel