Menu

Professionalisering op school (Tweede herwerkte editie)

Samen leren excelleren

door Andries Valcke, Jimmy De Wandel, Wilfried De Rijck

Prijs
40,-
E-book met 5 persoonlijke downloads.
Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

Samenvatting

Hogere verwachtingen op het vlak van leerlingenuitkomsten (via het R-OK), in combinatie met de snelle technologische en onderwijskundige vernieuwingen, hebben een diepe impact op het lerarenberoep. Ook de school zelf als leef- en werkomgeving is voortdurend in beweging. En daar komt nog de stilaan superdiverse sociaal-culturele achtergrond van de leerlingen bij.

Hoe kun je in die context een beleid voeren dat voor elk personeelslid in de school kansen biedt, maar uiteindelijk ook de resultaten van de leerling ten goede komt? In het kader van een geïntegreerd personeelsbeleid en interne kwaliteitszorg wordt van elke organisatie verwacht dat ze werk maakt van professionalisering. Dat is geen individuele aangelegenheid, maar een zaak van het hele schoolteam. Het is dan ook belangrijk om directeurs, beleidsmedewerkers en leraren aan te spreken op hun verantwoordelijkheid. Een leven lang leren is noodzakelijk om op al die snel wijzigende uitdagingen een antwoord te bieden.

Vanuit die nieuwe inzichten over professionalisering hebben de auteurs de eerste editie van dit boek herwerkt. Professionalisering, als het geheel van activiteiten die onderwijsprofessionals vaardiger moeten maken in hun job, krijgt hierbij de volle aandacht die het verdient. De auteurs plaatsen de school als professionele leergemeenschap uitdrukkelijker op de voorgrond, net als de zoektocht naar het effect van professionalisering.

Het doel van deze tweede editie blijft hetzelfde: de nodige tips bieden om een doordacht professionaliseringsbeleid te ontwikkelen of aan te passen. Het boek start met vijf bouwstenen van professionalisering. Zonder die vijf bouwstenen krijg je geen goed professionaliseringsbeleid. Daarna wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een goed professionaliseringsbeleid kunt vormgeven en evalueren. Het boek besluit met een aantal mogelijke vormen van professionalisering en enkele tools die kunnen helpen bij het opstellen van het plan.

Over de auteur(s)

AV

Andries Valcke

Andries Valcke is hoofdadviseur van de Pedagogische begeleidingsdienst bij GO!-onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap.

Meer info
JDW

Jimmy De Wandel

Meer info
WDR

Wilfried De Rijck

Meer info

Productspecificaties

Auteur(s): Andries Valcke, Jimmy De Wandel, Wilfried De Rijck
ISBN (print): 9782509034595
ISBN (digitaal): 9782509035103
Verschijningsdatum: 12-06-2019
Formaat: 210 x 210mm
Aantal pagina’s: 140
Type Digitaal Vastbladig boek

Ook interessant

Onderwijs

Leer Lokaal Verzamelmap

OVSG

Bestel

Onderwijs

Iedereen telt

Luc De Man
Marc Van den Brande

Bestel

Onderwijs, Personeel, Politie & veiligheid

Een job bij de politie | 7de editie (het oude: ik word politie-inspecteur)

Bart De Cocker
Fanny De Maeght
Kevin De Vlieger
Nathalie Adam

Bestel

Onderwijs

De toekomst van het onderwijs aan jonge kinderen

Bestel

Onderwijs

Gemeentelijk onderwijs: verzelfstandigen en samenwerken

Jurgen Bal

Bestel

Onderwijs

Zeg het maar

Vera Van de Velde

Bestel