Ariadne nr. 4 - Verdacht overlijden

https://www.politeia.be/web/image/product.template/10896/image_1920?unique=9b69131

36,79 € 36.79 EUR 36,79 €

36,79 €

Not Available For Sale

    Deze combinatie bestaat niet.

    Deze prijs is incl. btw, excl. verzendingskosten bpost.

    Samenvatting

    Een belangrijk aantal moorden wordt nooit ontdekt. Naargelang de bron is dit het geval bij één op zeven tot één op drie moorden. Voor België betekent dat dat er zowat 75 moorden per jaar niet ontdekt worden.

    Bij 5 à 10% van de zogenaamde ‘natuurlijke’ overlijdens zou de bepaling van de doodsoorzaak foutief zijn. Dit ‘dark number’ is te verklaren doordat een geneesheer en een patrouille vaak als eerste bij een overlijden aanwezig zijn. Zij beschikken niet over de nodige specialisatie om op een sluitende manier de aard van het overlijden te beoordelen. Indien er geen duidelijke doodsoorzaak kan aangeduid worden, zou het overlijden als onduidelijk en dus verdacht moeten worden beschouwd. Dit betekent dat gespecialiseerde partijen (wetsgeneesheer, laboratorium voor technische en wetenschappelijke politie, in moordonderzoek gespecialiseerde recherche) ter plaatse moeten komen.

    Dit handboek is enkel verkrijgbaar voor politieambtenaren of magistraten. Voor politieambtenaren dient de korpschef of de directeur de bestelbon te autoriseren. Download hier de bestelbon. Magistraten hebben de goedkeuring nodig van het College van procureurs-generaal.

    Product Specificaties

    ISBN :
    N/A
    Verschijningsdatum:

    22-09-2010