Maak kennis met Level Up op het OMG-Gameforum

Op 27 mei 2024 bundelen Mediawijs, Onderwijs Met Games, het Departement Onderwijs & Vorming (het Kenniscentrum Digisprong), De Ambrassade, het VAF Gamefonds, FLEGA en Video Games Federation Belgium hun krachten om de educatieve en gamesector met elkaar kennis te laten maken. De hele namiddag wordt gevuld met interessante sprekers, presentaties, het uittesten van games en de kans om een babbel aan te gaan met elkaar. 

Je kan er kennismaken met Matthias en Bavo, de drijvende krachten achter dit magazine, Level Up. Ze hebben zelf ooit te maken gehad met gameverslaving. Wat begon als een onschuldige hobby groeide uit tot een probleem waarbij ze school, vriendschappen en hun gezondheid verwaarloosden. Toen was er weinig gespecialiseerde hulp beschikbaar, waardoor ze op eigen kracht uit hun gameverslaving zijn moeten komen.

Daarna hebben ze de organisatie “GameChangers” opgericht om anderen te ondersteunen die worstelen met problematisch gamegedrag. Dit doen ze door hun eigen verhaal te delen op scholen en anderen te begeleiden.

Waarom “Level Up”?

  • Problematisch gamen & gameverslaving bespreekbaar maken
  • Een gezonde on- en offlinebalans promoten
  • Game- en schermverslaving vermijden!

In het magazine vindt de lezer een mix van uitleg, persoonlijke verhalen en praktische oefeningen om jongeren te helpen inzien dat gamen geweldig kan zijn, maar dat evenwicht de sleutel is.

Klik hier om het magazine in te kijken


Je lees- en taalonderwijs versterken?